İzinsiz gelen reklam mesajları ve aramaları engelleme

media 134

İzinsiz gelen reklam aramaları ve mesajları engellemek için yeni bir hizmet hayatımıza girdi. Dün telefondan test ettik ve çok yavaş çalışsa da iş gördüğünü söyleyebiliriz.

teknik destek

Telefonunuza gelen reklam mesajlarından ve aramalarından sıkındıysanız tam sizlik bir hizmeti bu haberde bulacaksınız. Çoğu izinsiz gelen bilgilendirmeleri durdurmak için önemli bir hizmet geçtiğimiz günlerde hayatımıza girdi.

Alışveriş yaptığınız yerler sizin izninizi almadan numaranızı reklam kısmına kayıt edebiliyorlar. Hatta daha ileri giderek iş ortaklarına dahi iletiyorlar. Normalde sizin onayınız olmadan tarafınıza ne arama ne sms gönderebilirler. Ama iş çırından çıktı ve önüne gelen bilgilendirme yapıyor. Bir inşaat şirketiyle görüştüm ve akılımda olan soruların cevabını aldım. Bir kaç gün sonra baktım kampanya şeklinde mesajlar geliyor. Bu uzun bir zaman böyle devam etti ve bir zaman kesildi. Bu yeni hizmeti test ederken bu şirketin bilgisine dank geldim ve onayı kaldırdım.

teknik destek

Yukarıdaki durum çoğumuzun balına gelebiliyor. Herhangi bir fırmadan bilgi alırken izniniz olmadan numaranızı kullanabiliyorlar.

Aşağıda size nasıl reklama ve aramalar nasıl engellenir bunun hakkında bilgi vereceğiz. Resimli anlatımla da adımları göstereceğiz. Önemli kısmı ise sistemin yavaş çalışması. Yani beklemeden ilgili bölümlerden çıkaabilirsiniz.

Gelen reklamlar aramalarını mesajlarını engellemek isteyenlerin yapacakları şunlar:

  • Tarayıcınızdan vatandas.iys.org.tr/izinlerim bağlantısına girmeniz.
  • Giriş yapmanız için e-devlet hesabınızın bilgilerini giriniz. Şifre hatası alanların sıfırlamayı numara üzerinden yapabileceğini belirtelim.
  • Ekrana işlem yapmak istediğiniz numarayı yazın ve hatta giden 6 haneli kodu ilgili sitedeki doğrulama ekranına yazın.
  • Ekrana aradığınız hizmet bulamıyor musunuz şeklinde bir yazı gelecek. Burada bir şey yapmadan bekleyin. (Çıkmazda numara veya ana ekrana dokunun)
  • Karşınıza numara gelecek ve altında “İzinleri yönet” yazana dokunmanız gerekecek.
  • Kayıtlı firmaların listesi açılacak. Onay yazılı şekilde butona tıklayın.
  • Arama ve sms varsa veya her ikisi varsa butonların üstüne tıklayın ret yazıyorsa kayıt yazana dokunun.
  • Her işlemde dönüp duracağından biraz beklemeniz gerekiyor. Son işlemden sonra tekrar listeye gidecek.

Başka numaraları sorgulamak için yeni ekle yazana dokunun ve yeni numarayı yazın. İnternet yavaşsa veya aşırı yoğunsa “Beklenmeyen bir hata oluştu” hatası alabilirsiniz. Böyle bir şey çıkarsa tekrar sorulama alanına gidin. X ya da iptal simgesi çıkabilir.

İzinsiz gelen reklam mesajları ve aramaları engellemeİzinsiz gelen aramaları engelleme

Son Güncelleme: 09.01.2021 17:10