iPhone 8 ekran çözünürlüğü nasıl olacak

media 1876

Apple firmasının amiral gemisi iPhone 8'de kullanacağı ekran çözünürlüğü belli oldu. iPhone 8 şirket tarafından daha piyasaya çıkmadan neredeyse bir çok özelliği analistler tarafından yayınlandı.

teknik destek

Apple firmasının gözdesi iPhone 8 çok yakında piyasa olacak gibi. iPhone 8 ile ilgili her gün internet sitelerinde bir haber çıkmaktadır. Apple firmasının amiral gemisi iPhone 8 ile ilgili bu seferde çözünürlüğü hakkında haber çıktı.

Teknoloji devi Apple son iPhone modelini çıkarmaya hazırlanıyor. Firma dünyada ve ülkemizde bu çok tutulan modelini üreteli 10 yıl geçti. 2017 yılında 10. yılını kutlayacak olan iPhone için beklentiler bu yıl yüksek tutulmaktadır. Şirketin 10. yıla özel farklı konsept iPhone üreteceği beklentisi kullanıcılarda bulunmaktadır. Bu beklentiler bir kenara dursun iPhone 8’in ekran çözünürlüğü belli oldu.

teknik destek

iPhone 8 ekran çözünürlüğü ne kadar olacak

2017 yılında en çok merak edilen iki model bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Samsung firmasının Galaxy S8 modeli diğerisi Apple firmasının iPhone 8 modelidir. Bu akıllı telefonlar çıkmadan önce haklarında bir çok haber yayınlanmaktadır. Bu haberlerin yayınlanması ile bu modeller daha çıkmadan telefon bilgileri netleşmeye başlıyor. Son gelen haberde ise iPhone 8 modelinin ekran çözünürlüğü belli oldu.

Telefonlar hakkında bilgiler paylaşan ünlü araştırmacı Ming-Chi Kuo, iPhone 89 modeli hakkında iddialı bir bilgi paylaştı. Analiste göre geleneksel home tuşunu ve LCD ekran özelliklerini daha kullanmayacağını belirterek iPhone 8 ile ilgili yeni bir bilgi paylaştı.

iPhone 8 ekran çözünürlüğü nasıl olacak

Analistin yayınladığı habere göre iPhone 8 modelinin 5.8 inç olacağı ve 1242X2800 çözünürlüğe sahip olacağı anlaşılmaktadır. Ayrıca analist tarafından yayınlanan resimlerde ekranın alt kısmında fonksiyon alanı bulunduğu görülüyor. Bu fonksiyon alanı ile ilgili herhangi bir bilgi olmamakla beraber tahminen iPhone 8 ile ilgili iletişimde kullanılacak bir bölge gibi durmaktadır. Bu bölümde parmak izi ve ekran düğmesi bulunacağını söyleyebiliriz.

Tabiki burada sizlere anlattıklarımızın gerçeklik payı ne kadardır bilemeyiz. Çünkü bu konu ile ilgili Apple yetkililerince yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Fakat şunu belirtelim  Ming-Chi Kuo tarafından yayınlanan haberlerin bir çoğu doğru çıkmaktadır.


Yeni iPhone modellerinin resimleri internete sızdı

Yeni iPhone modellerinin resimleri internete sızdı
Son Güncelleme: 20.06.2017 18:16