Huawei Çin' de en çok satan telefonlar listesinde

media 2066

Huawei markasının üretim yeri ve çıkış yeri olan Çin' de en çok satanlar arasında Huawei markası yer alıyor. Peki Huawei satış rakamları ne kadardır?

teknik destek

Huawei markası son dönemde en çok satılan telefon markaları arasında yer almaktadır. 2016 yılı satış rakamları açıklandığında ilk sırada her zaman olduğu gibi Samsung firması olurken ikinci sırada yine Apple firmasının ürettiği iPhone modeli bulundu. Bu büyük markalara yaklaşarak büyük bir başarı elde eden Huawei markası 2016 yılında 150 milyon adet sattığı telefon modelleri ile üçüncü sırada yer aldı. Fakat bu sırada yer alaması çıkış yeri olan Çinde çokda fazla satışı olduğunu göstermemektedir.

Huawei markası dünya pazarında bu kadar iyi yerde olmasına rağmen Çin pazarında istediği satış rakamlarını bulamamaıştı. Fakat yaptığı çalışmalar ile firma istediği konumu yakaladığı görünmektedir. Huawei firmasının resmi yetkililerince yapılan açıklamalarda dünya üzerinde en çok telefon kullanıcısına sahip ülke olan Çin’de pazarın lideri olduklarını açıkladı.

teknik destek

Çin’de Huawei telefonlar en çok satanlar listesinde

Huawei Çin' de en çok satan telefonlar listesinde

Dünya üzerinde en kalabalık nüfusa sahip ülke olan Çin her telefon üreticisi için büyük bir pazardır. Bu pazarda yapılan satış miktarı satış rakamlarını ciddi olarak etkilemiştir. 2017 yılının ilk çeyereğinde satış rakamları Huawei firması tarafından açıklandı. Bu rakamlara göre Huawei bu ilk çeyrekte 21 milyon satış ile pazarın lideri olduğu görünmektedir. Bu rakam aslında Çin pazarının ne kadar büyük bir pazar olduğunu göstermektedir. Çin satılan telefon sayısı dünyada var olan bir çok ülkenin nüfusundan fazladır.

Huawei markası 2017 ilk çeyreğinde yapmış olduğu 21 milyonluk satış ile Çindeki pazarın %18’ine sahip olduğu görünmektedir. Daha önce çıkardığı telefolar ile dikkat çeken Oppo firması Huawei firmasından liderliği devralmıştı. Huawei çıkan yeni modelleri ile rakibi olan Oppo firmasını geride bırakmayı başardığını söyleyebiliriz. Bu başarı aslında Oppo firmasının açıkladığı yüzdelik oranlarına rağmen yakalanmıştır. oppo kendi açıklamalarında %55 rakamında 20 milyonluk bir satış ile bu büyük pazarda ikinci sırayı aldı. Bu pazarda üçüncü sırada ise Vivo markası 17 milyonluk satış ile yer almaktadır.

Bu rakamlara bakıldığında Çin pazarının %50’sini bu üç marka yaptığı satışlarla ele geçirmiş durumdalar.


Huawei Honor Note 9 özellikleri yayınlandı

Huawei Honor Note 9 özellikleri yayınlandı
Son Güncelleme: 26.04.2017 22:28