Hızlı şarjla dolan arabalar yakında

media 1128

Elektrikli arabalarda hızlı şarj dönemi geliyor. İleride 5 dakikalık bir sürede boş olan bataryalar dolması için teknolojik çalışmalara başlayan önemli üreticiler geleceği hazırlıyor.

teknik destek

Son dönemlerde alınan verilere göre, on yıl içinde elektrikli otomobiller yaygın olarak kullanılmaya başlanılacak. Elektrikli araçlar her yönden tasarruflu olacak ve kullanıcılarının beklentisini tam olarak karşılayacak. 

İsrailli mühendisler tarafından yapılan açıklamada, elektrikli araçlar için hızlı şarj olan bataryaların üretiminin tamamlanma aşamasında olduğu bildirilirken, bu bataryaların yüzde yüz doluluğa ulaşmasının ise 5 dakika gibi kısa bir sürede olacağı açıklandı. İsrailli, Store Dot firmasınca örnek olarak 2015 yılında denemesi yapılan elektrikli otomobil bataryasına bu tarihte yoğun rağbet gösterilmemişti, ancak son dönemlerde ilgi uyandıracağı yönünde gelişmeler yaşanıyor.

teknik destek

Hızlı şarjla dolan arabalar yakında

Elektrikli arabalarda hızlı şarj dönemi

Güvenlik sorunu yok mu? Elektrikli araç kullanımına yönelik konuşmalarında güvenlik sorunu olmadığını açıklayan İsrail’li yetkililer, batarya ile şarj olan araçların hızlı ve argonamik yönden hiç bir sorunu olmadığını belirtirken, bataryanın son derece güvenilir olduğunu, FlashBattery adını verdikleri bu bataryanın, normal araçlarda kullanılan lityum iyonundan daha az yanıcı olduğunu bildirdiler.

3 Yıl içinde yollarda olacak bu araçlar, 5 dakikada şarjı dolduğunda 482 km yol yapma kapasitesine sahip olacaklar.

Son Güncelleme: 31.10.2018 01:52