Hack Check ile çalınan şifreleri görme ne demek

media 499

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Chrome Avast Hack Check simgesi ne işe yarar? Tarayıcının üst kısmında çıkan bu işaret Avast' ı kurduktan sonra çıkmakta. Şirketin yeni çıkardığı bir özellik.

Chrome’ da genellikle karşılaşılan bu simge kırılan hesap şifrelerini göstermekte. İnternette özellikle forumlarda kullandığınız mail hesabı ile girilen şifrenin başkalarının eline geçmiş olabileceğini göstermekte. Örnek a formunda [email protected] hesabınızı kullandınız ve forumda kullandığınız şifre hacklendi. Çalınan şifre dark web’ de yayınlanmışsa bu sorgulama hizmetiyle yayınlandığını görebiliyorsunuz.

teknik destek

Çoğunlukla formlarda kullanılan parolalar 12345 veya devamıyla sonuçlanıyor. Bir kerelik veya bir kaç kez girip çıkacağınızdan dolayı pek güvenli bir şifre kullanmak istemeyebiliyorsunuz. Ama hacklenen hesap üzerinden belki sizinle alakalı birilerini veya sizi dolandırabilirler.

Bazıları bu yerlerde sık kullandığı şifreleri kullanabiliyor. Bu da çalan kişinin eğer kullanılan alanları bulabilirse neler yapabileceğini düşünün artık.

Avast Hack Check nasıl kullanılır?

Öncelikle ya firmanın virüs programını yüklemeniz veya avast.com/hackcheck girmeniz gerekiyor. Sonrası aşağıda yer alıyor.

  • Sorgulama alanına test etmek istediğiniz e-posta hesabınızı yazın
  • Kontrol et ile sorgulamasını başlatın
  • Mail güvenli ile izlenecek bilgisi gelecek
  • Değil ise şifreleriniz sızdırıldığını belirtecek
  • Kontrol etmeniz için ilgi hesaba bir bilgilendirme gönderilecek
  • Gelen mail açıldığında ilgili web adresinde detaylara ulaşacaksınız 

Hack Check ücretsiz bir hizmettir. Girilen e-posta izleme altına alınır ve bir yerde geçerse size bilgilendirmesi mail ile yapılır.

Hack Check ile çalınan şifreleri görme ne demekAvast Hack Check nasıl kullanılır?

Son Güncelleme: 06.03.2020 15:08