Google Pixel telefonda OLED ekran kullanmak istiyor

media 2149

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Pixel telefon modellerinde kullanacağı ekran modelini değiştirecek mi? Google Pixel telefon modeli diğer amiraller gibi OLED ekran mı kullanacak?

Google markası artık internet ve mobil sektöründe en çok bilinen markalardandır. Google özellikle arama motoru sektöründeki zirve konumu diğer sektör olan mobil dünyasında da yakalamak istemektedir. Fakat cihaz olarka olmasada android yazılımın geliştiricisi olarak mobil yazılımında zirve olduğunu söyleyebiliriz. Fakat cihaz anlamında ise google istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Bunu farklı sebepleri olmakla beraber bizce en önemli sebebi ise karşısında gerçekten akıllı telefon üretimi başarı ile yapabilen güçlü firmaların olmasıdır.

teknik destek

Google Pixel telefonda OLED ekran kullanmak istiyor

Bu duruma rağmen yinede Google bu sevdasında vazgeçmemektedir. Nexus modellerinin üretimini durduran firma artık yeni telefonu olan Google Pixel modelini geliştirmektedir. Geçen dönem içerisinde firma bu modellerinde bir yıl içerisinde 2 milyon adet sattığını açıkladı. Diğer amiraller gibi olmasada yine de yabana atılacak bir rakam değildir. Firma daha önce belirttiğimiz gibi Nexus telefon modeline veda etmesiyle yeni markasını geliştirmek için kollarını sıvadı. Telefon modelinde OLED ekran kullanmak isteyen firma LG markası ile ekran anlaşması imzaladığı söylenmektedir.

Google Pixel telefonda OLED ekran kullanmak istiyor

Nexus markasının iptalinden sonra Google Pizel telefon modelinin üretimini HTC firması tarafından yapılmaktaydı. Fakat bu üretimde googlenin başının biraz ağrıdığını söyleyebiliriz. Bu sorunlar cihazda yaşanan teknik sorunlar olduğu gibi satışta sunulan bölgelerde yüksek fiyat sorunuda bu problemler arasında yer aldı.

Yukarıdaki sorunlardan dolayı ilk olarak ABD ülkesinde bulunan GSM firmaları Google firmasından Pixel marka telefonların siparişlerini durdurdu. Bundan dolayı google bu telefon modeli için farklı arayışlar içerisine girdi. Güney Kore’ de yer alan haberlere göre Google Pixel marka telefonları için kavisli OLED ekran kullanma istediği, Bu ekranlarıda LG firmasına 1 trilyon won ödeyerek yaptırnak istediği haberi almaktadır. Son çıkan telefonlarda bu kavisli OLED ekranı kullanmaktadırlar.

Teknoloji haberleri  /  Teknoloji haber


Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları

Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları
Son Güncelleme: 20.04.2017 17:48