Google Pixel serisinde OLED ekran atağı

media 36

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Pixel cep telefonlarda OLED ekran Teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor. Google, Pixel 2’ de kavisli OLED ekran kullanabilir. Detaylar haberimizde…

Nexus markası ile yollarını ayıran Google‘ nin yeni telefon modeli Pixel 2 için, LG ile anlaşma yaptığı ileri sürülüyor. Şimdi kavisli OLED paneller için yapıldığı ileri sürülen anlaşmanın ayrıntılarına göz atalım.

teknik destek

Nexus markası ile geçtiğimiz sene vedalaşarak, HTC tarafından üretimi yapılan Pixel ve Pixel XL modelleri ile yola çıkma kararı alan Google, ne yazık ki Pixel serisi ile sıkıntılı bir süreç yaşadı. Telefonların bağlantı sorunları ile resmi olarak satılmadığı ülkelerde aracı firmaların yüksek fiyat politikası uygulaması, Pixel, Pixel XL modellerini kullanıcılar için ilgi çekici bir ürün olmaktan çıkardı.

ABD’ de mevcut olan GSM operatörleri Pixel serisi için siparişleri sonlandırırken, Google’ nın yanlışını telafi etmek için yoğun bir çaba sarf ettiği Piksel 2 modeli ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Google Pixel OLED ekran

Google Pixel serisinde OLED ekran atağı

Google Pixel 2’nin kavisli OLED ekran ile gelme ihtimali gündemde. Güney Kore basınına göre, Google yeni çıkan Pixel modelinde kavisli OLED panelleri kullanmayı düşündüğü ve üretilmesi için LG Display’e 1 trilyon won önerdi. LG Display’in Google’ nın cazip teklifini düşündüğünü belirten uzmanlar, 1 trilyon Güney Kore wonu ile LG firmasının OLED üretim hattını rahat bir şekilde büyütebileceğini söylüyor. Kendi ürünleri ile Apple Watch için kavisli OLED ekran üretimi sağlayan LG Display’in mevcut olan akıllı telefonlar için üretim yapacak kapasitede olmadığı ifade ediliyor.

OLED nedir ? Organik LED yani ışık yayan diyot anlamına geliyor. Bu Teknoloji Kodak şirketi ile duyuldu. OLED ile düşük enerji, çok kaliteli bir görüntü ve ince hafif olması nedeniyle artık cep telefonlarda kullanıma başlandı. 


Google Pixel telefonda OLED ekran kullanmak istiyor

Google Pixel telefonda OLED ekran kullanmak istiyor
Son Güncelleme: 20.04.2017 18:11