Google hesap güvenliğini nasıl sağlarız

media 1962

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Değişik ortamlarda kullandığımız Google hesabımızın güvenliğini nasıl sağlayabiliriz ? Google hesabınızı güvenli kullanabilmek için hazırladığımız rehber haberimizde…

Youtube, Google+ ve Gmail gibi ürünleri kullanabilmek için bir google hesabınızın olması gerekmektedir. Özellikle youtuberler ve webmaslar bu google hesapları sayesinde hem  büyük meblalar kazanarak hemde içerik yayınlamaktadırlar. Peki hem kişisel hemde ticari bilgilerinizin yer aldığı google hesabının güvenliğini nasıl sağlarız.

teknik destek

Google hesap güvenliğini nasıl sağlarız

Google hesabınızın güvenliğini bir kaç farklı yöntem uygulayarak sağlayabilirsiniz. Bu güvenlik adımlarını sırasıyla sizlerle paylaşalım;

  • İlk olarak yapmanız gereken güçlü bir şifre oluşturmanızdır. Güçlü şifreden kastımız zor tahmin edilen bir şifredir. Google hesabınızın şifresini oluştururken isim veya 1234 gibi ardışık karakterler kullanmayınız. Şifreniz de Büyük ve küçük harf, rakam ve özel karakter bulunmalıdır. Şifreniz sadece harf ve rakamdan oluşmasın. Muhakkak bir özel karakter kullanınız. Çünkü diğerine göre tahmini 10.000 kat daha zordur.
  • Diğer güvenlik yöntemi ise google tarafından sağlanan 2 adımlı doğrulamadır. Bu siste adından da anlaşılacağı üzere birinci şifrenizden sonra sizlerden ikinci şifrenin istenmesidir. Eğer Google hesabınız daha önce girmediğiniz bir cihazla açmak isterseniz sistem sizlerden girmeniz içiçnb kod isteyecektir. Telefonunuza gelen bu kodu ilgili alana girdiğinizde hesabınız açılacaktır. Aşağıda iki adımlı doğrulamanın başlangıç ekranı bulunmaktadır.

Google hesap güvenliğini nasıl sağlarız

  • Google hesabınıza ait bütün kurtarma bilgilerini giriniz. Eğer hesabınız başkaları tarafından çalındığında kolaylıkla alabilmek için bu bilgileri girmeniz gerekmektedir. Eğer bu bilgilerden birini girmezseniz hesabınızı geri alanız zorlaşabilir. Bundan dolayı kurtarma e-postası, kurtarma cep telefonu ve güvenlik sorusu bölümlerini muhakkak giriniz. Aşağıdaki resimde bu bölümler görünmektedir.

Google hesap güvenlik ayarları

  • Belirli dönemlerde hesabınıza giriş yapan cihazları kontrol ediniz. Eğer bu listede sizin kullandığınız cihazlardan farklı bir cihaz varsa bu ekrandan ret edebilirsiniz. Aşağıda örnek bir hesaba giren telefonların listesi ve giriş tarihleri bulunmaktadır. 

Google hesap güvenliğini nasıl sağlarız

  • Son güvenlik adımı olarakta hesabınızla giriş yaptığınız uygulamalardır. Bilgilerinize erişmesine izin verdiğiniz uygulamaları aşağıdaki ekranda olduğu gibi görebilirsiniz. Bu ekrandan bilgilerinize  ulaşan uygulamaları ekleyebilir çıkarabilirsiniz. Güvenliksiz bir uygulama bu listede bulunuyorsa kesinlikle bu uygulamaya vermiş olduğunuz izni iptal ediniz. Bu durum aslında önemsiz gibi dursada bu şekilde bir uygulama bütün bilgilerinize ulaşabilir.

google güvenlik


Google yeni arama özelliğini tanıttı!

Google yeni arama özelliğini tanıttı!
Son Güncelleme: 04.06.2017 00:11