Google Chrome aşırı RAM tüketimi için çözüm

media 306

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Chrome aşırı RAM kullanımının önüne geçecek bir proje için çalışmalara başlandı. Windows 10' un geliştirici kitinden yararlanılacak.

Uzun ama çok uzun yıllardır sürekli kullanıcılarından gelen Google Chrome aşırı RAM kullanıyor şikayetleri devam etmekte. Kaç yıldır şu sürümle daha stabil çalışacak diyen Google bir türlü problemi çözemedi. Yeni bir gelişmeye bakılırsa bir ümit var gibi.

teknik destek

Şirketin mühendislerinden biri tarafından getirilen bir öneri mantıklı bulundu ve işbirliği ile hayata geçirilmeye çalışılacak. Microsoft ile Google’ un ortak bir çalışması veya Edge tarayıcısında yer alan bir özellik kullanılabilir.

Edge tarayıcısında kullanılan bir yazılımın Chrome’ a aktarılacağı ve gereğinden fazla RMA tüketiminin önüne geçilecek. Çalışmalar olumlu geçerse %27 daha az RAM harcanacak.

Tek ve çok çekirdekli işlemcili cihazlarda ciddi şekilde fark olacağı bekleniyor. Projesinde Windows 10 için hazırlanan geliştirici kiti kullanılacakmış. Şimdilik mantıklı olan bir öneri gibi duran çalışmanın ne kadar zamanda tamamlanacağı ve son kullanıcıya ne zaman ulaşacağı henüz belli olmadığı için gelişmeleri Google’ un blog sayfasından takip edebilirsiniz.

Şu an için Win 10 kullanıcılarının hedef alındığı ve diğer sistemleri kapsamadığı belirtiliyor.

Google Chrome aşırı RAM tüketimi için çözüm

Son Güncelleme: 23.06.2020 21:48