Google Chrome' a reklam engelleyici özellik ekliyor! Peki Neden?

media 2097

Dünya'nın en büyük reklam şirketi olan Google, kendi internet tarayıcısı olan Chrome için reklam engelleme özelliğini eklemeye karar verdi. Peki ama neden? Tüm cevaplar yazımızda.

teknik destek

Sunduğu sayısız servis ile bizleri kendisine adeta bağımlı hale getiren teknoloji devi Google, bir çok kişi dikkat etmese de aslında bir reklam devi. Gelirinin büyük çoğunluğunu internet sitelerinde ve uygulamalarda gösterilen reklamlardan elde eden Google, reklam gösmek istemeyen kullanıcılar için önemli bir adım atıyor.

Günümüzde bir çok web sitesinin tek geliri olan reklamlar, bazen öyle bunaltıcı bir hal alıyorlar ki, birini kapatıyorsunuz bir diğeri açılıyor ve kullanıcılar reklamlardan içeriğe ulaşamıyorlar. Durum bu hale gelince günümüzde en popüler olan AdBlock gibi reklam engelleme servisleri de bir bir çıkıyorlar. Tabi budurum Google’a ciddi miktarlarda para kaybettiriyor.

teknik destek

Google Chrome Reklam Engelleme

Google Chrome Reklam Engelleme

Zararlı ve rahatsız edici reklamlara yönelik kendi reklam engelleme uygulamasını Chrome ile bütünleşik olarak sunmaya hazırlanan Google, mesela açılışta beliren saniyeli reklamlar, pop-up şeklinde pencerede açılan reklamlar gibi bir çok rahatsız edici reklamları engelleyecek ve yerine kendi standartlarına uygun olan kendi reklam ağındaki reklamları gösterecek. 

Google Chrome'a reklam engelleyici özellik

Bu durum birincisi reklam yayını konusunda kullanıcıların edindikleri negatif algıyı zamanla değiştirecekken, ikincisi Google’ın da zamanla ciddi miktarlarda para kazanmasına yol açacak. Henüz AdBlock gibi harici reklam engelleme uygulamalarının ne olacağı belli olmazken, Google bu konuda kaybettiği paraları kazanmaya yönelik oldukça kararlı gözüküyor.


Otomatik form kayıtları Google Chrome’ dan nasıl silinir?

Otomatik form kayıtları Google Chrome’ dan nasıl silinir?

internet Reklamlarını Engelleme Programı 2016

internet Reklamlarını Engelleme Programı 2016

Apple iPhone AdBlock Reklamları Engelleme Uygulaması

Apple iPhone AdBlock Reklamları Engelleme Uygulaması
Son Güncelleme: 21.04.2017 12:12