Gmail Hacklendi Mi Çalınan Hesaplar Yayınlandı İddiası

media 4078

Son güncelleme 10 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google' de görülen bir açık nedeniyle Gmail hesapları hacklendi mi? Bir habere göre çalınan Gmail hesapları yayınlandı. Haberler doğru mu?

Rus CNews sitesinin haberine göre, bir Rus Bitcoin forumunda Salı günü yaklaşık 4.93 milyon Gmail hesabı çalınıp yayınlandığı haberine yer verdi.Gerçek

teknik destek

Google, tarafından yapılan açıklamada bir güvenlik açığının bulunmadığı yönünde açıklamada bulundu.

Google resmi açıklaması: Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için en ön plandadır. Sistemlerimize dışarıdan erişim sağlandığına dair herhangi bir kanıt bulamadık ancak hesapların ele geçirildiğine dair bilgimiz olduğu anda, kullanıcılarımızın hesaplarını güvende tutmak için gerekli adımları atacağız.

tvskit isimli kullanıcı, parolaların %60’ının kullanılabilir olduğunu aktardı. Yayınlanan hesapların çoğunluğu İngilizce, İspanyolca ve Rusça isimlere ait olduğunu görünüyor. Başka bir görüşte bu bilgilerin, açıklanan bilgiler Google üzerinden olmayabilir parolaları başka hesaplarında kullanan kullanıcılara gerçekleştirilen oltalama saldırılarla elde edilmiş olabilir bilgisine de yer verildi. Yayınlanan mail adresleri bu isleaked.com/results/en adresten sorgulama yapabiliyor.

Google Gmail Hesapları Hacklendi Dedikodusu Gerçek Mi

Gmail Hacklendi Mi Çalınan Hesaplar Yayınlandı İddiası

Son Güncelleme: 20.04.2017 19:25