En sık kullanılan teknolojik ürünler

teknoloji haber köşesi

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Hayatımızda en sık kullanılan teknolojik ürünler hangileri? Siz daha çok hangilerini kullanıyorsunuz?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber bazı alışkanlıklarımızda değişmeler başladı. Bunlardan biri de e-kitap okuyucular olmaktadır. Günümüzde oldukça popüler olan e-kitap okuyucularının ABD ve Avrupa’da pazar payı epey yüksek.

teknik destek

Ülkemizde ise bu pazar payı henüz çok yüksek bir rakama sahip değil ama gelecekte birden yükselmesi bekleniyor. Bu yükselmede e-kitap okuyucuların fiyatlarındaki düşüş de etkili olabilir. E-kitap okuyucuların özelliklerine bakıldığında temel olan farklar olarak; ekran ışığının olması ya da olmaması, desteklediği dosyaların formatı, kart desteği ve ekran çözünürlüğü ön plandadır. Öne çıkan e-kitap okuyucu markalar olarak da: Calibro, Amazon Kindle ve Kobo markalarını görmek mümkün.

En sık kullanılan teknolojik ürünlerden bazıları

Hayatımızda vaz geçmediğimiz teknolojik ürünler genelde mobil cihazlar oluyor. Hayatı kolaylaştıran akıllı cihazlar hemen hemen bir çok internet kullanıcısının evine giriyor. Örnek uzun bir zamandır akıllı termostat kullanıcısı olarak 2-3 yıldır bu alanda da baya bir yönelim var. İnternet olan evlerde uzaktan kontrol olayı çok iyi oluyor. Evde olmadığınız zamanlarda kombiniz sürekli çalışmak zorunda kalmıyor.

Teknoloji haber köşemizde teknolojik ürünlerden bazılarını başlık başlık inceleyeceğiz.

En sik kullanilan teknolojik
En sık kullanılan teknolojik ürünler

Cep telefonları

Dünya telefon pazarında teknoloji içinde olan gelişmelerle de satışlar küçülerek devam ediyor. Çinliler ise son yıllarda cep telefonu sektöründe büyük gelişme gösterdiler ve telefon pazarını adeta ellerine geçirdiler. En büyük telefon markalarında ilk 10’a bakılırsa da bunlardan 7 tanesi Çin, 2 tanesi Güney Kore ve sadece 1 tanesinin ABD’den olduğu açıkça görülebilir. Pazar payına baktığımızda ise Samsung ilk sırada yer almaktadır. İkinci sırayı ise Huawei Apple’ın elinden almıştır. Xiaomi ve Oppo markaları da büyük çıkış yakalayarak, pazar paylarını da arttırıp bu sırayı takip eden markalar arasındadır.

Yüksek çözünürlüklü olan televizyonlar

8K görüntü kalitesine sahip olan televizyonlar kullanıcılarıyla buluştu. Ülkemizde de bunun yaygınlaşması biraz fazla zaman alacak gibi duruyor. Çünkü Türkiye daha 4K teknolojisini sindiremedi. Ülkemizde 4K yayın yapan bile sadece birkaç kanal var. 4K yayınının yaygın olmaması da bu ürünlerin satışlarını etkileyen en büyük etkendir.

iRobot akıllı süpürge

 Her ürünün akıllısının üretildiği ortada. Bu ürünler arasına süpürge de eklendi. iRobot akıllı süpürge bel ağrılarına son vermiş gibi duruyor. Siz günün yorgunluğunu üzerinizden atarken iRobot ise evi süpürme işini yapar.

Yüz Temizleme Cihazları

Kişisel bakımına fazlasıyla önem verenler için son zamanlarda ön plana çıkmayı başarmış olan elektronik aletlere yüz temizleyici cihazlar da eklendi. Sonic titreşimler sayesinde cildimizdeki kirin, yağın ve ölü derinin temizlendiğini görürüz. Kullanılan temizleyiciyi yüze sürüp cihazı dairesel hareketlerle yüzde gezdirmek yeterli. Yüz temizleyici cihazlarının başında Foreo markası geliyor.

Akıllı saatler

Apple ve Samsung’dan sonra diğer bilinen markalar da akıllı saatte çok başarılı ürünler ortaya koymaya başladılar. Akıllı saatleri öne çıkaran özellikler arasında telefonumuza entegre olmuş bir biçimde çalışması, adım sayması, nabzı ölçmesi, kalori ölçmesi, uyku kalitesi ölçmesi ve daha pek çok özelliği de sayabiliriz. Kaliteli ve şık bir görünüme de sahip olan akıllı saatlerin tüm bu özellikler sayesinde yaygınlığı günden güne artmaktadır.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü

VR destekli oyunların ve uygulamaların da artmasıyla beraber VR gözlükleri günden güne daha popüler bir hale geldi. Oyun konsollarının da VR içi gerekli desteği sağlar bir hale gelmesi bekleniyor.

teknik destek

Bir yanıt yazın