Ekrandan parmak izi okuyan telefon var mı?

media 1483

Ekran kasa oranlarının git gide artması ile birlikte firmalar parmak izi okuyucusunu telefonlardan kaldırmak zorunda kaldılar. Fakat parmak izi okuyucusunu ekran üzerine koyan bir telefon modeli çıkarıldı.

teknik destek

Çerçevesiz ekranlı telefon modelleri git gide piyasada yaygınlaşmaya başladı. Bir çok telefon modelinin artık ön tarafının neredeyse büyük bir kısmı ekrandan oluşmaktadır. Bu konu ile ilgili geçmişte bir çok haber yayınladı. Özelikle Apple firmasının son telefon modeli iPhone 8’de bur sorunu çözebilmek için bir çok çalışma yaptığı o dönemlerde çok fazla gündemde olmuştu. Firmalar bu sorunu ne yazıkki tam anlamıyla çözüme kavuşturamadılar. Ekran üzerinden parmak izi okuyucu kaldırılarak arka kısma konuldu. Fakat farklı bir firmanın bunu başardığı iddia edilmektedir.

teknik destek

Ekrandan parmak izi okuyan telefon var mı?

Ekrandan parmak izi okuyan telefon var mı?

Ekran içerisinde ilk parmak izi okuyucusu kullanan Vivo bu modelini CES 2018 etkinliğinde tanıtacak. Peki firma bu yeni modelini ve bu özelliği ne zaman bizlerle buluşturacak ? 

Ekrandan parmak izi okuyucusu bulunan Vivo telefon modeli 10 Ocak 2018 tarihinde CES 2018 etkinliğinde kullanıcılar ile buluşturulacak. Daha önce Qualcomm firması tarafından ekran altına gömülü parmak izi okuyucusu teknolojisi duyurulmuştu. Vivo firması ile diğerinden farklı olarak bu teknolojiyi çalıştırdığı bir prototip bile kullanıcılara gösterdi. Daha önce tanıtımı yapılan özelliği firma şimdide 10 Ocak tarihinde yaptığı paylaşım ile tanıtacağını duyurdu. Geleceğin Kilidini Aç (Unlock The Future) yazan poster ile tanıtımını yaptığı bu yeni teknolojiyi kullanıcılar merakla beklemektedirler.

Çin menşeyli bir firma olan Vivo’nun yapacağı bu yenilik ile mobil sektörde farklı bir endüstri alanı olaşacak gibi. Bu teknoloji ise parmak izi sensörlerinin Amoled ekrana yerleştirilen küçük CMOS aygıtları ile çalıştığını belirtelim. Buda parmak izini sorunsuz olarak tanıtılması ve okutulabilmesi için gereklidir.

Hep beraber firmanın resmi olarak bu tanıtımını bekleyelim. Bakalım gerçekten de bu sorunu çözmüş mü ?

Son Güncelleme: 18.01.2018 12:43