Cam buğulanması nasıl giderilir

Cam bugulanmasi nasil giderilir

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Cam buğulanması, camların üzerine nem birikmesi sonucu oluşan buğu tabakasıdır. Buğulanma, camların iç ve dış yüzeylerine uygulanan sıcaklık farkından dolayı oluşur. Örneğin, iç mekanda ısıtılmış bir ortamda, camların dış yüzeylerinin sıcaklığı düşük olursa, camların üzerine nem birikir ve buğulanma oluşur. Buğulanma, görüşü azaltır ve günlük aktivitelerde rahatsızlık verir.

Cam buğulanması, genellikle evlerde, ofislerde, okullarda, hastanelerde ve benzeri kapalı ortamlarda görülür. Ancak, açık hava koşullarında da cam buğulanması oluşabilir. Örneğin, soğuk havalarda, otomobil ve benzeri araçların camlarında da buğulanma görülebilir.

teknik destek

Cam buğulanmasında dikkat edilecekler

Öncelikle kesinlikle görüşünüzü engelleyecek şekilde olan buğulanmalarda, aracınızla hareket halinde olmamanızı öneriyoruz. Hızlı şekilde buğulanmayı önlemek adına klimanızı direk cam’ a yönlendirmeniz yeterli olacak.

Buğulanmalarda bazen cam’ da leke şeklinde oluşumlar gözlemlenebiliyor. Burada daha önce oluşan kir tabakası soğuk hava ile birleşerek olumsuz bir görüntü oluşturabiliyor. Bu gibi durumlarda önce ısı sonra temizlemeye geçmenizi öneriyoruz.

Cam bugulanmasi nasil giderilir 2
Cam buğulanması nasıl giderilir

Cam buğulanmasını önleme

Cam buğulanmasını önlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Camların önünü örterek cam buğulanmasını önleyebilirsiniz. Örneğin, perdeleri ya da jaluzileri kapatabilirsiniz. Bu sayede, camların üzerine düşen nem azalır ve buğulanma oluşmaz.

Camların üzerine nem biriktirmeyin. Örneğin, camların üzerine çiçek sulamayın veya camların üzerine sıcak su dökmeyin. Bu sayede, camların üzerine nem birikmez ve buğulanma oluşmaz.

Özellikle soğuk havalarda, camların üzerine sıcak su dökmeyin. Sıcak su, camların üzerinde aniden buz oluşturur ve buz tabakasının üzerine nem düştüğünde buğulanma oluşur.

Not: Cam buğulanmasını önlemek adına kullanılan spreyler satılmakta. Lakin bunların bir kısmı cam’ da lekelere neden oluyor. Katı ya da sıvı şekilde lekelerle karşı karşıya kalma olasılığınız var. Lakin bazı ürünlerde herhangi bir lekeye neden olmuyor. Bizim bizzat denediğimiz iki üründen biri leke yapıyordu, diğeri ise sıkıntısız uzun zaman kullandığımız bir üründü. Akşamdan arabanın camlarına biraz spreyle sıkıp sabah aracımıza gittiğimizde sorunsuz görüş mesafesi ile karşılaşırdık. Tabi bu camda oluşan buzun oluşumunuz önlemek adına kullanılırdı.

Cam buğulanması nasıl giderilir kısa açıklamamız umarız yararlı olmuştur. Sıradaki öneri içeriğimiz Laptop pil algılanmadı sorunu

teknik destek

Bir yanıt yazın