Bixby 2.0 uygulaması resmi olarak geliyor

media 1616

Samsung telefon modellerinde bulunan digital sesli asistan Bixby'nin 2.0 versiyonu firma tarafından resmi olarak alacak. Peki Bixby 2.0 uygulamasında gelen yenilikler hangileridir ?

teknik destek

Samsung firması tarafından geliştirilen Bixby uygulamasının ikinci nesil sürümü resmi olarak firma tarafından duyuruldu. Bixby 1.0 sürümü bundan altı ay önce çıkmıştı. Firma kısa sürede yazılımını geliştirerek bixby 2.0 uygulamasını çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni uygulama akıllı telefonlar, televizyonlar, buzdolapları, hoparlörler vb. internet bağlantısı olan bütün cihazlara destek verecek.

teknik destek

Bixby 2.0 ne zaman çıkacak

Bixby 2.0 uygulaması resmi olarak geliyor

Samsung’un ikinci versiyonunu çıkardığı Bixby 2.0 sürümünde ne gibi yenilikler bulunacak ? Amazon Alexa ve Google Asistan uygulamalarının karşında rakip olarak duracak olan uygulama, diğer sistemler gibi kendi donanım ve yazılım ekosistemine bağlamak niyetinde. Samsung bu uygulamanın hangi cihazda kullanırsa kullanılsın doğal dil işlemeve kullanıcı ihtiyaçlarını ön görme kapasitesini içerisinde barındıracağını duyurdu.

Cihaz ekosistemi için kontrol merkezi görevi üstlenen Bixby uygulaması firma tarafından geliştiricilerede açılıyor. Uygulamanın geliştiricilere açılması ile birlikte kişiler uygulamayı kendi yeniliklerine göre geliştirebilecekler. Var olan uygulama ve servisleri kendi kullandıkları ortama daha uygun hale getirebilecekler. Bu açıklamadan sonra Samsung Bixby 2.0 beta sürümünü vakit geçirmeden geliştiricilere açtı. Ayrıca Samsung Smart TV’ler için Bixby uygulaması ilk defa Amerika ve Güney Kore ülkelerinde kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Yeni gelecek Bixby 2.0 sürümün nasıl bir performans sunacağı şuan için belli değil. Çünkü şuan hal, hazırda Galaxy S8Galaxy S8 Plus ve Galaxy Note 8 modellerinde kullanılan Bixby uygulaması için bir çok şikayet gelmektedir. Ayrıca yeni modellere konan Bixby tuşuda kullanıcıların başına biraz bela olmuş durumdadır. Fakat bu uygulama dahada kendi geliştirecek gibi. İleride Bixby uygulaması için güzel günler gelecek gibi… 

Son Güncelleme: 20.10.2017 09:58