Bilgisayarı hackleyen Notebad açığı

media 1007

Windows 7, Windows 10 ve diğer sürümlerde çıkan Notebad açığı bilgisayarın hacklenmesine neden olabiliyor. Açık için şimdilik Microsoft pek bir şey açıklayamadı.

teknik destek

Windows işletim sistemi içerisinde gömülü olarak yer alan kaynak kod düzenleyicisine Notebad denir. Notebad, bir yazılım türüdür. Bu yazılım türü, C programlama dili ile oluşturulur.

C Programlama dili nedir? Basic Combined Programming Language(BCPL) olarak adlandırılan dil tarafından oluşturulan programlama diline C Programlama Dili denir. C programlama dili, kelime işlemcileri, veri tabanı sistemleri, grafik paketleri, işletim sistemleri, ağ sürücüleri ve tablolama yazılımları olmak üzere 6 farklı alanda kullanılır. Bu programlama dili, yeni yapılan bir web tarayıcısı üzerinde kullanılmaz. Söz konusu programlama dili, sadece çalışan bir web tarayıcısı üzerinde kullanılır. C89 standardı, C90 standardı ve C99 standardı C programlama dilinin standartları arasında yer alır.

teknik destek

C programlama dilinin yapısal bir dil olması, her alanda kullanılabilir olması, taşınabilir olması, işletim sistemi yazılabilmesi, derleyici yazılabilmesi, kelime işlemci yazılabilmesi ve grafik çizilebilmesi gibi özellikler C programlama dilinin özellikleri arasında yer alır.

Windows Notebad açığı nedir?

Windows işletim sistemleri içerisinde yer alan Not Defteri uygulamasında bulunan güvenlik açığına Windows Notebad Açığı denir. Windows Notebad Açığını ortadan kaldırmak için, Microsoft firmasının yeni yamalar ve yeni güncellemeler yayınlaması gerekir. Windows Notebad Açığı, komut istemcisinin düzgün bir şekilde çalışmamasına neden olur.

Bilgisayarı kullanan kişilerin bazı metinler girerek, bilgisayar ile iletişime geçmesine olanak tanıyan arayüzlere Komut İstemcisi denir. Komut İstemcisi teriminin diğer adına Komut Satırı denir.

Bilgisayarı hackleyen Notebad açığı

Son Güncelleme: 03.06.2019 20:50