Bilgisayarda ve telefonda uçak modu nedir?

media 1219

Bu moda cep telefonda ve bilgisayarlarda denk gelmişsinizdir. İnternet bağlantısını kesmek ve şebekeyi kapatmak için çokça tercih edilir. Bilgisayarlarda da bu mod bulunmakta.

teknik destek

Uçak modu telefonlarda ve bilgisayarlarda telefonun açık olduğu halde kapalı bir izlenim bırakmasını sağlayan bir işlemdir. Uçak modunda olan telefonlar ve bilgisayarlar sim kart olmayan bir telefon kullanımındadır. Arama, mesaj gönderme, veri kullanma gibi işlemler uçak modundayken yapılamaz. 

Aynı zamanda bir başkasının sizinle iletişim kurması da imkansızdır. Yalnızca telefonun özelliklerinden faydalanılabilir. Bunun dışında verisel tüm bağlantılar kullanılmaz hale geliyor. Uçak modu aslında uçak içerisinde telefon kullanımını engellemek için bulunmuş bir yöntemdir. Çünkü telefondan çıkan sinyaller uçak ile bağlantıya geçtiği zaman kaza gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Yalnızca uçak içerisinde kullanılmayan bu yöntem günlük hayatta da kimse ile konuşmak istenmediği zamanlarda da rahatlıkla uygulayabiliyor.

teknik destek

Uçak modu nasıl açılır nasıl kapatılır?

Telefon ve bilgisayarlarda uçak modu nasıl aktif hale getirilir? Bir android telefon kullanıcısı telefonu uçak moduna alıp herkesle iletişimini kesmek istediğinde telefonun yukarı penceresini aşağı kaldırmalıdır. Ardından o pencere de bulunan seçenekler arasından uçak şeklinde olan sembolü seçmeli ve aktif hale getirmelidir. Bu şekilde telefon uçak moduna alınmış olacaktır ve herhangi bir iletişim söz konusu olmayacaktır.

Bilgisayarlarda uçak modunu aktif hale getirmek için bilgisayarların sağ en alt köşesinde bulunan 4 çizgili kısma tıklamak gerekir. Burada bilgisayarı uçak moduna almak için seçenek bulunur. Bu seçeneğe tıklandığı zaman bilgisayar artık verisel anlamda pasif durumda olacaktır.

Bilgisayarda ve telefonda uçak modu nedir?

Uçak modunu kullanma sebepleri nelerdir? Uçak ile seyahat edecek herkesin telefonlarını kapatması veya sinyallerini devre dışı bırakması gerekir. Bu herhangi bir kazanın ortaya çıkmaması içindir. Bunun yanında kimse ile konuşmak istemeyen, aradığında telefon kapalı gibi görünsün isteyen insanlar uçak modu seçeneği ile bunu başarabilirler. Tüm veri bağlantılarını devre dışı bırakan uçak modı telefonu kapalı gibi göstermenin en iyi yoludur.

Son Güncelleme: 13.08.2018 19:38