Akıllı telefonların kaybolduğu dönemler sona eriyor mu

media 1979

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android ve iPhone / iOS cep telefonlarda kayıp ya da çalınan telefonları güvenlik aktif edildiyse kolay yoldan bulabiliriz. Tabi uygulama kullanıyorsak daha sağlam olur.

Çok sayıda kişi tarafından kullanılan akıllı telefonların kaybolması pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Akıllı telefonlara indirilen uygulamalar tüm sosyal medya hesaplarına erişilmesini sağlıyor. Bu durumda kaybolan akıllı telefonlar kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde sahibine büyük problemler yaratabiliyor. Akıllı telefonların kaybolması durumunda bulunması için geliştirilen uygulamalar kişisel bilgilerin güvenle korunması için gerekiyor.

teknik destek

Tabi bu aktardığımız bilgiler cihazda gerekli güvenlik ayarlarının yapılmasını gerektiriyor. Örnek Apple cihazlarda iPhone‘ umu Bul özelliğinin açık olması ve Android‘ de Android Cihaz Yöneticisi’ nin kullanılması.

Akıllı telefonların kaybolduğu dönemler sona eriyor mu

Android telefonlarda farklı uygulamalar

Telefonun yerinin tespit edilebildiği uygulamalar, android işletim sistemi kullanan telefonlar açısından değişiklik gösteriyor. İşletim sistemine göre yüklenmesi gereken uygulama farklı oluyor. Tüm uygulamalarda ortak olan yön ise kolay kullanım sağlaması. Kullanıcılar uygulamaların pek çoğunu ücretsiz olarak telefonlarına indirerek basit bir şekilde kullanabiliyor.

Telefon kolaylıkla bulunabiliyor

Kaybolan telefonda cihazı bulmayı sağlayan herhangi güvenilir bir uygulamanın yüklü olması halinde bulunması oldukça kolaylaşıyor. Telefona gelen kısa mesajlar bilgisayardan görülebiliyor. Kullanıcıların telefonlarını sessiz şekilde kullanması telefonun kaybolması halinde çok yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Telefonun bulunmasını kolaylaştıran uygulamalar sayesinde sessiz olan telefonda alarm özelliği aktive edilebiliyor. Bu sayede telefon sesli bir şekilde çalmaya başlıyor. Ayrıca telefon kablosuz bir ağa bağlandığında ya da pakette bulunan internet kullanıldığında ağ üzerinden takip yapılarak telefonun bulunduğu yer tespit edilebiliyor. Bu sayede kayıp telefonun konum bilgilerine ulaşmak çok kolay oluyor. Telefon hareket ettiği sürece konum bilgilerinin elde edilmesi de bazı uygulamalar sayesinde mümkün oluyor.

çalınan telefonu bulma


iPhone' umu Bul Kayıp Modu Açma Kapatma Kullanma Ayarı

iPhone' umu Bul Kayıp Modu Açma Kapatma Kullanma Ayarı