ABD ile Huawei konusunda kısmi anlaşma yapıldı

media 845

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Huawei şirketi için yeni bir karar alındı. Çin ile ABD bir anlaşmaya vardı ve kısmi esneklik ile ticari anlaşmaya varıldı. Bazı ürünlerde yasaklama kaldırılıyor. Teknoloji detayları…

ABD’ nin Çin anlaşmazlığından en büyük sıkıntı çeken Huawei şirketi olmuştu. Bunun en büyük nedeni Huawei’ nin dünya genelindeki yatırımları. Ürettiği cihazlar dünyanın her bir bölgesinde yer alıyor. İşte bu şirketi zora sokan ve dar boğaza iten ABD ile anlaşmaya itti.

teknik destek

Yapılan yasaklar nedeniyle şirketin Mate 30 modelinde Google uygulamalarında yasaklama gelmişti. İşlemcide, Google uygulamalarında, Android ve çok sayıda parça için yaptırım listesi hazırlanıyordu ve uyarılar geliyordu. Sonunda Huawei rahatsılığını dışa vurarak kendi göbeğini kesme kararı almıştı. 

Yasaklar ve bazı yaptırımlar Huawei şirketini ikincilik koltuğundan düşürebilir. Apple’ ın üçüncülüğe düşmesi bası kesimleri rahatsız etmişti. 

Trump’ un yakın zamanda Huawei’ den kısmi olarak teknoloji satın alımını onaylayan açıklamaları şimdi masaya yatırıldı ve bir karar alındı. 

ABD ile Çin ticari gerilimin azalttılması için bir araya geldi. Yasaklamalarda Huawei ile anlaşma yapan bazı ABD şirketlerinin kısmi olarak Huawei ile iş yapmasına izin verildi.

ABD şirketleri bazı ürünler için yasaklamadan muaf başvurusu yaptı. Yüzlerce şirket şu an başvuru yaptı ve lisans bekliyor. Google tarafından henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Google boyutu nasıl bir anlaşmaya varılacak belli değil. Ama bu anlaşma Google tarafında da esnekliği getireceğini düşünüyoruz.

ABD ile Huawei konusunda kısmi anlaşma yapıldı

Son Güncelleme: 10.10.2019 14:01