2017 ilk çeyrek telefon satış rakamları

media 2025

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

2017 yılının ilk dört aylık süresinde en fazla satılan telefon modelleri hangileridir ? En çok satılan telefon markaları ve bu markalara ait modeller…..

Akıllı telefon satışları her geçen gün artarak devam etmektedir. Bilindik markalar 2017 yılında amiral gemilerini birer birer çıkarmaya başladılar. Bu satışlar doğrultusunda ilk çeyrek satış rakamları yayınlandı. Peki en fazla satılan marka ve model hangisidir?

teknik destek

2017 yılının ilk dört ayının satış rakamlarını içeren raporlar yayınlandr. Daha önceki yıl içerisinde liderliği ezeli rakibine kaptıran teknoloji devi, yeni tasarımları ile tekrardan bu konumunu geri alarak rakipleri arasındaki farkı açmaya devam ediyor.

2017 ilk çeyrek telefon satış rakamları

Strategy Analytics firmanın yapmış olduğu araştırmalar sonucunda yayınladığı raporlar doğrultusunda mobil sektöründe en çok satan telefon modeli belli oldu. açıklanan rapor sonuçlarına göre Apple tekrardan lider koltuğuna oturdu.

Yayınlanan bu rapora göre akıllı telefon satışları aslında olağan şekilde devam etmediği geçen yıla göre çok ciddi farklılıklar olduğu ilk olarak göze çarpmaktadır.

2017 yılı içerisinde onlarca marka onlarca model ile kullanıcıların karşısına çıktılar. Fakat bu yeni çıkan telefon modellerinin bazıları kullanıcılar tarafından beğenilerek satın alındı bazıları ise beklentileri karşılayamadıkları için istenilen satış düzeyine ulaşamadı.

Strategy Analytics firmasının hazırlamış olduğu rapora göre geçen yıl içerisinde liderliği Samsung firmasına kaptıran Apple tekrardan bu yerini geri aldığı görünmektedir. 2017 yılının ilk dört aylık satış rakamlarına göre en fazla satış yapan telefon modeli iPhone 7 olduğu açıklandı. İşte yayınlanan raporun ilgili bölümü;

2017 ilk çeyrek telefon satış rakamları

Geçen yıl yapılan satışlara göre Apple firmasın iPhone 7 modelinin satışları yüzde 6.1’lik artışla listenin ilk sırasında yer almaktadır. Ayrıca bu listede dikkat çeken diğer bir detay ise Oppa markasının yükselişidir. 2017 yılı ilk çeyreğinde en fazla satan listenin ikinci sırasında bulunan Oppa büyük bir başarıya imza atmıştır. 2017 yılında rapora göre toplamda 353.3 milyon satış yapıldı ve bu satışın 38.9 milyonu iPhone 7 modeline ait olduğu açıklandı.

Son Güncelleme: 12.05.2017 14:12