iPhone yepyeni bir yüz tanıma teknolojisi ile geliyor!

media 2187

Apple, aldığı yeni patentle yüz tanımasında farklı Teknolojiler kullanacak. iPhone cep telefonlarda ve diğer Apple cihazlarda yüz tanıma yoluyla kilitleme ve açma güvenliği geliyor.

teknik destek

Gelecek Iphone’ların güvenliğini oluşturmak için Apple’ın getirdiği yepyeni patent olan klasik yüz tanıma teknolojisinden daha basit bir yolu haberini vermektedir.

IPhone 8 adında olacağı düşünülen önümüzdeki Iphone için yepyeni bilgiler geliyor. Apple’ın sessizce almış olduğu patentleri gün yüzüne çıkartmak için uğraşan Apple meraklıları, şuanda da yeni nesil Iphonelarda parmak izi sensörüne ilaveten kullanılma ihtimali olan bir yüz tanıma teknolojisini keşfettiler.

teknik destek

Bu yüz tanıma teknolojisini diğerlerinden ayıran nedir?

iPhone yepyeni bir yüz tanıma teknolojisi ile geliyor!

2016’da Amerikan Patent ve Marka Ofisi’nin yayınladığı bir cihazı yüz tanıma yoluyla kilitleyip açmak adının verildiği patent, 2015 yılında alınan başka bir patentin üzerine güncelleme şeklinde getirildiği düşünülüyor. Apple yüz tanıma teknolojisi ile ilgili attığı ilk adım 2012 yılına dayanıyor. Burada ana fikir Iphone’nun ön kamerası ile sahibini algılaması ve cihazın kilidini ona göre açmasıdır.

Yüz tanıma günümüzde pek çok telefonda bulunsa da, telefon kullananların isteyeceği doğruluk ve hızda olmadığından dolayı pek talep edilmedikleri sayısal verilerle biliniyor. Iphoneda bu teknoloji geldiğinde bu buluşa daha kaliteli bir standart getirmiştir. Verilen ayrıntılarda Iphone’un bir müddet hareket etmeden kalarak, kullanıcısının yüzünü göremediğinde kendini kilitlediği de var. Yüz görüldüğünde ise pin koduna ihtiyaç olmadan kilit kendiliğinden açılıyor. Bu özelliklerinin yanında ortamda bulunan aydınlığa tepki gösterebilecek kızıl ötesi sensörü bulunduğu da detaylar ve beklentiler arasında.


iPhone 8 genel görünümü nasıl olacak

iPhone 8 genel görünümü nasıl olacak
Son Güncelleme: 12.06.2017 12:17