Sosyal medya müşteri hizmetleri

Sosyal medya musteri hizmetleri

Sosyal medya müşteri hizmetleri, Instagram ve bir çok ağ kullanıcılarının yaşadığı sorunlarda ne gibi işlemler yapması gerektiğini anlatan çağrı merkezi. Uzun yıllar kurumsal olarak hizmet veren şirketin özellikle onay ile uzaktan bağlantı yaparak yardımcı olduğu çok sayıda konu yer alıyor.

İçeriklerimizle sorununuza cevap bulamadığınız durumlarda sponsorlu numaraya yönelebilirsiniz.

Sosyal hesaplarda en sık karşılaşan konuların birbirine benzer olduğunu sık sık yazıyoruz. Uyarı metinleri değişse de çıkan uyarıların temel sebebi aynı sebeplerden oluşmakta.

Sosyal medya destek hizmetinden yardım isteyebilirsiniz.

Çalınan hesapların şikayetlerinde geri dönüşlerin hızlı şekilde olması açısından çoklu bildirimlerin işe yaradığınız söyleyelim. Geliştiriciye iletilen destek taleplerinde konu başlığı ve içeriği önemlidir. Artı şikayetin içeriğinin karşı hesapta yer alması şart.

Oturum açmada ve hesap kullanımlarında oluşan hatalar içinde birebir destek hizmeti veren şirketler var. Lakin Türkiye genelinde çoğunlukla belli alanlara yönelik hizmet alabileceğinizi belirtelim. Çok nadir olan öneri telefon numarasında teknoloji alanında bir çok probleme yönelik çözümleri bulacaksınız. Daha çok teknoloji ile arası olmayanların işine yarıyor.

Şikayet için iletişim

Facebook dahil bilinen tüm ağlara yönelik şikayet konularına çözüm üreten bir ekip var. Baktığınızda sorulan soruların bir çoğunun basit olduğunu görürsünüz. Lakin arayanların bir çoğunun gerekli adımları uygulayamadığından bu hattan yardım istiyor.

Hesabın çalınmasından sonra gerekli kanaların bir kısmının kapalı olması durumunda farklı konular üzerinden işlem yapılıyor. Örnek şifre sıfırlamasını yaparken size bir seçenek sunulur ve buradan çalınan hesabınızı iletirsiniz.

Herhangi bir sıkıntıyı iletirken hem mobil uygulamayı kullanmanız hem de bilgisayarla işlem yapmanızı öneriyoruz. Ayrı seçeneklerin sunulduğu zamanlarla sık karşılaştığımız oluyor.

Uygulamadaki şifre unuttum ile devam ettiğinizde karşınıza yardım adlı bir alan çıkıyor. Bura çıkmadığında yanlış şifre yazarak oturum açmaya çalışın. Bundan sonra belki yazdığımız bu ekran karşınıza çıkar.

Sosyal medya musteri
Sosyal medya müşteri hizmetleri

Geri dönüşler yapılmıyor

Taleplere dönüş bekleyenlerin bir kısmının şikayet sayfalarına yazdığını görüyoruz. Sanki o sayfalara yazılanlar ilgili ağlar tarafından işleme alınıyor. Ülkemizde hizmet veren bazı şirketlerin bu alanlara cevap verdiği oluyor. Lakin bunların bir kısmının bunu yaptığını söyleyelim.

Instagram çağrı merkezi olmadığından dolayı destek hattı olarak özel numaraların yaptığı şeylerden biri sizin adınıza sorununuzu araştırmak. Tabi bununda bir olumsuz dönüşü görülebilir.

Sosyal medyaya yapılan başvurularak dönüş aralığı genelde 1-10 gün aralığında oluyor. Hatta karşılaştınız mı bilmiyoruz ama geç dönüldüğü durumlarda yoğunluk bilgisi eklenerek dönüş yapılır. Tabi gözden kaçma olasılığı da var.