WiFi Smart TV sunucuya bağlanamadı ne demek

media 821

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung ve Philips "Sunucuya bağlanamadı" ne demek olduğunu anlayacağız. Smart TV kablolu ve wifi bağlanamadı hatası ip / dns nedeniyle çıkabiliyor. Nedir bu hata?

Vestel, Grundig, Arçelik ve LG sunucuya bağlanamadı, kablolu veya kablosuz internette bağlandı görünüyor lakin interneti açtığınızda sunucu bağlanamadı hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Peki bu hata ne demek oluyor?

teknik destek

Bazen bağlantı sorunlarında bu tarz uyarılar çıkabiliyor. Sunucuya ulaşılamadı, bağlanamadı veya internet yok gibi mesajlar ekrana gelebiliyor. Bazılarının çözümü hep aynı mantıkla olduğundan dolayı biz bir sıralama yaparak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Bir kullanıcının yazdığı sorunu sizlerle paylaşmak istedik. Samsung kablolu bağlantı yaparak internet bağlandı olduğu yazdığı ama bir internet sayfasını açtığında sunucu hatası çıktığından bahsetti. Tabi bu bazen modellere göre değişebilen bir uyarı ismi olabiliyor.

Televizyonda sunucuya bağlanamadı

Yardım isteyen kullanıcıların televizyon markasının yanında birde modelini yazarsa belki farklı bir önerimiz olabilir. Çoğunluk aynı sonucu aynı adımlarla ulaşılacağını da belirtelim.

Hatayla karşılaştığınızda başka deneyeceğiniz bir bağlantı şekli var mı diye sormak istiyoruz. Telefonun interneti paylaştırılarak denenebilir. Birde bağlantıda başka cihazlarla denenmesi her zaman önemli bir test şekli olacak.

Televizyonun ve modemin kapatılarak açıldıktan sonrası için yapılması planlanan adımlar aşağıda yer verildi. Bunları denerken farklı bir seçeneğe dokunmadan deneyin. Her işlemden sonra test edip ondan sonra diğer adıma geçin.

Televizyonda sunucuya bağlanamadı

Smart TV sunucuya bağlanmıyor denemeleri

  • İnternet bağlantısının sağlığından emin olunması gerekiyor. Modem üzerindeki internet ışıkları normal mi ve başka cihazlarla internet erişiminde sorun var mı?
  • Modemin kapatılarak 20 – 30 saniye kadar bekleyerek açıldı mı?
  • WiFi ile ve kablo ile bağlanıldı mı?
  • Kablonuz sorunsuz çalışıyor mu diye kontrol edin. Varsa başka bir lan kablosuyla deneyin.
  • Televizyona dns ve ip girilerek deneyin.
  • VPN tarzı bir uygulama varsa pasife alın
  • Daha önce dns atadıysanız otomatik yapıp modem kapatılsın
  • TV internet belleği sil yaparak denensin. Bu Philips TV’ de kablosuz ve ağları bölümünden girilmekte.

WiFi Smart TV sunucuya bağlanamadı ne demek


Samsung Smart TV Wifi DNS ayarları değiştirme 2019

Samsung Smart TV Wifi DNS ayarları değiştirme 2019