Hi-Level TV uydu kurulumu kanal arama

media 393

Hi-Level TV kanal arama işlemi için iki türlü seçenek yer almakta. Biri ilk kurulum ve diğeri manuel uydu kurulumu. Smart TV modeline göre bölümler değişebilir.

teknik destek

İnsanlar kullanmakta oldukları uydu cihazlarında zaman zaman sinyal yok problemiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu problemle karşı karşıya kalan kişiler, Hi-Level uydu kanal arama işlemlerini gerçekleştirerek bu sorunu ortadan kaldırabilirler. Sinyal problemi, genel olarak kanalların frekanslarını değiştirmelerinden dolayı kaynaklanmaktadır.

Bu sebeple de, uydu alıcılarında izlenmek istenen kanalın frekansı değiştiğinde, sinyal yok uyarısı gelmektedir. Cihaz üzerinden manuel bir şekilde arama yapılarak, kanalın frekansı güncellenip TV izleme keyfine kalındığı yerden devam edilebilmektedir.

teknik destek

Hi-Level ilk kurulum işlemleri nasıl yapılır?

Televizyonda veya uydu alıcısında problemiyle karşı karşıya kalıyorsanız, uydunuzun kurulum işlemlerini en baştan yapmanız sizlerin yararına olacaktır. Bu sebeple öncelikle, televizyonunuzu ve uydu alıcınızı açıp, uydu kumandanızdan menü tuşuna basmalısınız. Karşınıza çıkan menüden, kurulum kısmına gelip, ilk kurulum bölümüne geçmelisiniz.

İlk kurulum kısmına geçtiğinizde karşınıza gelecek soruya, “Evet” deyip devam ediyorsunuz. Karşınıza çıkan bölümde, dil, ülke, ev modu ve normal uydu seçenekleri seçip “OK” seçeneğine bastığınızda ilk kurulum işlemleriniz tamamlanmış olacaktır.

  • Menüye girin
  • Kurulum bölümünden “İlk kurulum” seçeneğine geçin 
  • Tüm kanalların ve ayarların silineceği belirtilecek ve onayla işlem başlayacak

Hi-Level kanal arama

İlk kurulum işlemlerinden sonra, frekans güncellenmesi yapılan kanalları manuel bir şekilde aramanız gerekmektedir. Bunun için ise, ilk olarak uydu kumandanızdan menü tuşuna basıp kurulum bölümüne geliyorsunuz. Daha sonra manuel kanal arama kısmına girmeniz gerekmektedir.

Manuel kanal arama kısmına girdiğinizde sizlerden, arayacağınız kanalın frekansını, sembol oranı, polarizasyonunu ve hangi uyduda olduğunu isteyecektir. Bu değerleri girip, arama yaptırdığınızda artık kanalı güncel frekansıyla izlemeye başlayabilirsiniz.

  • Televizyonun ayarlarını açın
  • Kurulumdan “Dinamik kanal…” etkin
  • Bazılarında “Manuel arama”
  • Frekansına 12380, Dikey yani V, Sembol 27500 ve son olarak şebeke aramanın etkin olması gerekiyor.

Hi-Level TV uydu kurulumu kanal arama

Son Güncelleme: 26.04.2020 20:02