Samsung Galaxy Note 3 N9005 Performans Testi

media 81

Samsung Galaxy Note 3 N9005 teknik özellikleri yayınlandı. N9005 fiyatı, performans test sonuçları ve en ucuza Türkiye' de nereden alınır?

teknik destek

Samsung Galaxy Note 3 N9005 Testi

Note 3, 5.7-inç büyüklüğünde FulL HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranın yer verildiği cihazın bölgelere göre farklı işlemcilerle donatıldığın görüyoruz. LTE destekli ülkelerde Qualcomm cephesinden Snapdragon 800 çözümüne yer veren Samsung, henüz LTE altyapısına sahip olmayan ülkelerde ise yeni nesil Exynos Octa 5420 birimine yer verecek.

teknik destek

Exynos 5420 işlemcisinde ARM’ın Mali-T628 grafik çözümüne yer veren Samsung, ayrıca Galaxy Note 3’te 3GB RAM ve USB 3.0 desteği gibi bazı ilklere yer veriyor. 4K video çekim de yine ilkler arasında (Liquid S2 geçtiğimiz gün tanıtıldı) yerini aldı. Yeri gelmişken bir hatırlatma yapacak olursak; ülkemizde satışa sunulacak Exynos 5 octa işlemcili N9000 modelinde 4K video desteğine yer verilmeyecek.

Samsung Galaxy Note 3 N9005 Performans Test

Telefonun lanse edilmesinden kısa bir süre sonra GSMArena, Snapdragon 800 işlemcili modelin test sonuçları yayınlarken, modelin birçok noktada mobil dünyasının en güçlü cihazı olduğunu görüyoruz.

İlk olarak CPU hızını kontrol etmede önemli bir yer tutan BenchmarkPi (düşük olan daha iyi) sonuçlarına baktığımızda Galaxy Note 3’ün burada en iyi sonuca imza attığını görüyoruz.

Samsung Galaxy Note 3 N9005

Linpack (yüksek olan daha iyi) testinde ise cihazın genel performans gücü sergilenirken, Galaxy Note 3’ün yine burada da tüm rakiplerini geride bıraktığını görüyoruz.

Galaxy Note 3 N9005 Teknik Özellikleri

AnTuTu Benchmark testinde ise, Android cihazın CPU, RAM, bellek, 2 ve 3 boyutlu grafik, SD kartokuma/yazma ve veritabanı okuma/yazma gibi kategorilerdeki performansı ölçülür. Galaxy Note 3 bu testte de iyi bir sonuca imza atsa da, LG G2’nin gerisinde kalıyor.

Grafik işlemci performansını ölçen GLBenchmark (yüksek olan daha iyi) testlerinde de yine Galaxy Note 3’ün rakiplerinin önünde olduğunu görüyoruz. Android 4.3 ile çalışan ve bunun neticesinde OpenGL ES 3.0 desteği sunan Galaxy Note 3′ün rakiplerinin önünde bir sonuca imza atması beklenen bir gelişmeydi zaten.

Galaxy Note 3 N9005

Web sitelerinde sıkça kullanılan JavaScript performansını test eden SunSpider testinde de Galaxy Note 3 rakiplerinin önünde olduğunu görüyoruz. Kaynak: andronova.net

Samsung Galaxy Note 3 fiyatı

Son Güncelleme: 31.05.2017 01:30