Samsung, Apple' ı Qualcomm tartışmasında destekliyor

media 1780

Samsung, Apple' ı Qualcomm' la olan yasal tartışmasında destekliyor. Qualcomm, Apple için istediği ithal yasak talebi büyük tartışmayı gündeme taşıdı. Buna Samsung' ta dahil oldu.

teknik destek

Google, Amazon ve Samsung gibi önde gelen teknoloji şirketlerini temsil eden bir lobicilik grubu, ABD makamlarını Qualcomm‘un iPhone için istediği ithalat yasağı talebini reddetmeye çağırdı. Bilgisayar ve İletişim Endüstrisi Birliği (CCIA), istenen yasağın tüketicilere zarar verebileceği konusunda Uluslararası Ticaret Komisyonu’na bilgi verdi.

Qualcomm daha önce telefonun ithalatına ilişkin yasağı istemekle birlikte, Apple‘ın altı adet patentini ihlal ettiğini iddia etti. Bu patentlerin ABD numaraları:

teknik destek

8.633.936
8.698.558
8.487.658
8.838.949
9.535.490
9.608.675

media 1778

Apple’ın parçası olmadığı CCIA, böyle bir yasağın tüketici aygıtlarındaki fiyatları yukarı çekeceğini söyledi. CCIA Başkanı ve CEO’su Ed Black, “Qualcomm zaten hakim konumunu rakiplerine ve vergi rekabet eden ürünlere baskı yapmak için kullanıyor” dedi. Ayrıca ”Burada tehlikeli olan şey kesinlikle daha iyi fiyatlarla iPhone’ların ve diğer akıllı telefonların bulunması. Ancak asıl kritik olan ABD’nin ekonomik başarısında tarihsel olarak önemli olan açık rekabet ilkesine aykırı bir durum yaratılması” diye ekledi.

Apple ile Qualcomm patent savaşları

İstenen ithalat yasağı, Apple ve Qualcomm arasındaki patent savaşlarında yaşanan ilk anlaşmazlık değil. Ocak ayında Apple, Qualcomm’u kendi üretmediği teknolojiler için istediği telif haklarından ötürü suçlayarak yaklaşık 1 milyar dolar dava açtı. Qualcomm ise, Nisan ayında Apple’ın, şirketler arasındaki ticari işbirliğini ve patent sözleşmesindeki pazarlık payını üstlenemediğini söyleyerek bir karşı dava açtı. Son olarak ise 6 adet patent için açılan bu dava ile Apple ve Qualcomm patent savaşları iyice kızıştı.
 


Essential Phone hakkında marka ihlal suçlaması

Essential Phone hakkında marka ihlal suçlaması
Son Güncelleme: 26.07.2019 03:23