Windows 11 flash diskten nasıl kurulur (iSO ile yükleme)

media 34

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 11 flash diskten kurulumu nasıl yapıldığını anlatan adımları teker teker gösterdik. Sürüm yükseltme güncellemesi sırasında yükleme hatası çıkarsa yazınız.

Microsoft tarafından gerçekleştirilen Windows 11 lansmanından sonra kullanıcılar tarafından çeşitli araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Microsoft, Windows işletim sistemini geliştirmek ve kullanıcılara özel yenilikler sunmak için çalışıyor.

teknik destek

Windows 11, son günlerde yayınlanan ve en son güncellemelere sahip olan yeni bir işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Masaüstü üzerinden farklı dosya ve uygulamalara erişim sağlanabilen yeni işletim sistemi kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Bilgisayar kullanıcıları için oldukça önemli olan Windows 11 işletim sistemi güncellemesinin çeşitli özellikleri bulunuyor. Windows sürümünü güncellemek isteyenler için kurulum yöntemleri konusu önem taşıyor. Hem güncelleme hem de sıfırdan kurulum yöntemleriyle birlikte Windows 11 işletim sistemine geçiş yapılabiliyor. Windows 11, grafik yeniliklerinin yanı sıra kullanışlı ara yüzü ve güçlü güvenlik alt yapısıyla dikkat çekiyor.

Windows 11 flash disk kurulumu

Günümüzde taşınabilir aygıtların kullanım oranının artması ve çeşitli avantajlar sağlaması sebebiyle farklı yenilikler ortaya çıkıyor. Artık birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarına flash disk ismi verilen taşınabilir aygıtlar üzerinden format atıyor. Format ve işletim sistemi yükleme gibi işlemler için farklı yöntemler tercih edilebiliyor.

Google üzerinden Windows 11 iOS formatını indiriniz. Sonra aşağıdaki programla flash diskte gerekli dosyaları atıyorsunuz. Bundan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp USB il kurulumu yapmak. Tabi sistem uyumlu değilse o zamanda aşağıdakileri uygulayınız.

Donanım uyumlu değil sorunu çıkanların yapacakları:

Windows 10 imaj içerisinde yer alan “appraiserres.dll” dosyasını Win 11 imaj dosyasında yer alan “Sources” içerisine atıp ve değiştirmeye onay vermeniz yeterli olacak. Yüklemeyi ise setup.exe üzerinden sistem açıkken yapılacak. Yani boot olarak değil Win 10 oturum açıkken setup ile başlatılacak.Sistem yükseltme işlemi duruma göre tahmini maksimum 1 saati bulabilir.

Windows 11 flash bellekten nasıl kurulur?

Windows 11 flash disk kurulumu için işletim sisteminin iso. uzantılı dosyası gerekiyor. Flash diske Rufus veya benzeri bir program ile yükleme yapıldıktan sonra kurulum işlemini başlatmak mümkündür.

Kurulum için yapılması gerekenler şu şekildedir;

  • Flash diske Windows 11 iso. uzantılı dosyanın yüklenmesi gerekir.
  • Yükleme sırasında Rufus veya aynı görevi üslenen başka programlar kullanılmalıdır.
  • Yükleme sonrasında bios ayarlarından boot seçeneğini flash diske getirerek işlem başlatılabilir.

Oldukça basit olan yükleme işlemi için güvenilir ve sağlam bir iso. uzantılı dosyaya ihtiyaç duyuluyor. İnternetteki farklı platformlar üzerinden indirilebilecek Windows 11 işletim sistemini pratik bir şekilde yüklemek mümkündür.

Windows 11 flash diskten nasıl kurulur (iSO ile yükleme)Windows 11 iso ile kurulum

Windows 11 nasıl indirilir?

  1. Geliştirici program kaydını yapmanız gerekiyor. Bunun için insider.windows.com/en-us bağlantısını kullanınız.
  2. Microsoft hesabı ile oturum açınız ve yönergeleri uygulayınız.
  3. Güncelleme aracı download.microsoft.com/download/1/d/d/1dd9969b-bc9a-41bc-8455-bc657c939b47/WindowsPCHealthCheckSetup.msi adresinden indirin.
  4. Uyumluluk testini başlatın. Bilgisayar sistem gereksinimlerini karşılıyorsa talebiniz işleme alınacak.

Son Güncelleme: 12.08.2021 00:16