Windows 10 ses gelmiyor için kesin çözüm olabilir

media 945

Windows 10 bilgisayarda ses gelmiyor sorunu için bir zamanlar çok sık karşılaşan hatalardan biriydi. Win 10 oturması zaman aldı ve sürücü uyumsuzluğu ses sorununa yok açtı.

teknik destek

Windows 10 ses gelmiyor sorunu esasında uzun zaman önce sık görülen bir sorundu. Zamanla çıkarılan güncellemelerle çoğu masaüstü ve laptop bilgisayarlarda sorun ortadan kalktı. Bazı bilgisayarlar için üreticileri resmi sitelerinde yayınladıkları sürücülerle sorunu çözerken, Microsoft tarafı ise otomatik driver kurulumuyla sorunu çözdü.

Birçok kullanıcı Windows 10 ses gelmiyor sorunu ile karşılaşabiliyor. Aslında bu sorun çeşitli pratik yollarla rahatça çözülebiliyor. Şimdi bu pratik yolları inceleyelim.

teknik destek

Windows 10 ses sorunu için ilk öneri

Windows 10 ses gelmiyor sorunu için ilk çözüm yolu, ses sürücüsünü güncellemektir. Bu güncellemeyi yapmak için ‘’Bilgisayarım’’ bölümüne gidildikten sonra ‘’Özellikler’’ bölümüne geçiş yapılır. Bu bölümde sol alt kısımda bulunan ‘’Aygıt Yöneticisi’’ bölümüne çift tıkandığı zaman ‘’Ses girişleri ve çıkışları’’ sekmesi açılır. Daha sonra alt tarafta yer alan ‘’Hoparlör’’ bölümüne çift tıklandığında ise açılan menüde önce ‘’Sürücü’’ ardından da “Sürücüyü Güncelleştir” sekmesi tıklanır. Daha sonra yeni bir sürüm olup olmadığı kontrol edilir. Yeni sürüm varsa güncelleme yapılır ve bilgisayar yeniden başlatılır. Bu pratik yöntem sayesinde Windows10 ses gelmiyor sorunu rahatlıkla çözülebilir.

Ses sürücüsünü güncelleme ve driver servisini yeniden başlatmayı deneyin.

Ayarlar / Sistem / Ses / “Sorun gider” seçeneğini kullanarak test edin.

Windows 10 ses gelmiyor için kesin çözüm olabilir

Windows 10 ses gelmiyor olası hatalar

Ancak, yukarıdaki öneri sorunu çözmede ve problem devam ediyorsa başka bir yöntem olarak driver servisinin yeniden başlatılması denenmelidir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle bilgisayarda yer alan “Çalıştır” adlı uygulama açılır. Ardından bu uygulamanın arama kısmına Services.msc yazılır. Daha sonra klavyede bulunan Enter tuşu ile devam edilir. Açılan menüde bulunan ‘’Windows Ses’’ ile ‘’Windows Ses Bitiş Noktası’’ menülerine tıklanır. Sonrasında ‘’Yeniden Başlat’’ aracılığı ile ‘’Driver Servis Uygulaması’’ yeniden başlatılır. İşlem sonrası bilgisayar yeniden başlatılır ve Windows 10 ses gelmiyor sorunu büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.

  • Olası yazılım çakışmasını kontrol edin
  • Sürücülerle uyumsuzluk olabilir
  • Mevcut donanımlarla uyumsuzluk yapabilir
  • Yüklenen driver doğru olmayabilir
  • Bazı yayınlanan resmi sürücü sorunlu çalışabiliyor. Alt sürümler denenebilir
  • On board ses kartı ise Win 10 uyumlu harici bir ses kartı alarak sorunu çözebilirsiniz
  • Daha önce çalışıyor sonradan sorun çıkardı ise sistem geri yüklemesi yapınız

Laptop ses gelmiyor sorununda sürücü kaldırılıp laptop yeniden başlatıldıktan sonra yeni sürücü yüklensin. Doğru sürücünün olup olmadığını istenirse otomatik driver bulucu programlar ile yapılabilir.


Windows sürücü bulma programı ile yükleme

Windows sürücü bulma programı ile yükleme
Son Güncelleme: 14.08.2019 12:51