WhatsApp iki adımlı doğrulama nasıl kırılır

media 1603

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Whatsapp uygulamasında başka birinin hesabınıza girmesini engellemek için iki adımlı doğrulama güvenliğini hesabınıza tanımlayabilirsiniz. Şifreyi kaldırmak içinse;

Öncelikle size burada iki öneri sunulacak. Birincisi e-posta ile sıfırlama ve diğeri ise destek al seçeneği olacak. Bir başka ek bilgi ise 1 hafta beklemeniz olacak. Zaman dolduğunda tekrar kurulumda karşınıza çıkmayacak.

teknik destek

Whatsapp uygulamasında yer alan iki adımlı güvenlik özelliği bir başkasının hesabınızı aktif etmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Whatsapp hesap kurulumu normal şartlarda telefon numarası üzerinden yapılmaktadır. Telefon numaranıza erişim hakkı bulunan herkes kolaylıkla Whatsapp hesabınızı aktif ederek kullanabilir. Eğer bu haberimizdeki yöntemi uygularsanız sadece numaranıza gelen altı haneli güvenlik kodu hesabınızı aktif etmek için yetmeyecektir. Ayrıca e-posta adresinize gelen doğrulanma koduna da ihtiyaç duyacaksınız.

iki adımlı doğrulama güvenlik önlemi bir çok kişinin ihtiyaç duyduğu bir sistemdir. Çünkü telefonunuz kaybettiğinizde veya telefon ekranınıza ulaşma imkanı bulunan kişiler Whatsapp uygulamasını farklı bir telefona kurabilirler. SMS kodu ile yapılan bu işlem aslına bakarsanız kullanıcılar için ciddi bir güvenlik açığı oluşturmaktadır. Bu sorunu gören yetkililer Whatsapp uygulamasına iki adımlı doğrulama sistemini getirdiler.

WhatsApp iki adımlı doğrulama kapatma

İki adımlı doğrulamayı kapatmak için:

Bu önlemi aldığınızda kapattığınız bir hat başka ellere geçse bile bu özellik sayesinde kapatılan Whatsapp hesabı kullanılamayacaktır. Şimdi iki adımlı doğrulama sistemini nasıl aktif edebileceğinizi sizlere anlatmaya başlayalım.

  • İlk önce bu yapacağınız işlemler iOS ve Android işletim sistemlerinde de aynı olduğunu belirtelim. WhatsApp > Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama adımlarını takip ederek ilgili ekrana ulaşınız.

Whatsapp iki adımlı doğrulamayı açma

  • Yukarıdaki ekrana tıkladığınızda ise karşınıza yeni ekran gelecektir. Gelen bu ekranda ” Ek güvenlik amacıyla, Whatsapp’a telefon numaranızla tekrar kayıt olurken şifre gerektirmesi için iki adımlı doğrulamayı etkinleştirin.” ifadesi yer alacaktır. Sistemi etkin hale getirmek için Etkinleştir tuşuna basınız.
Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır
WhatsApp iki adımlı doğrulama nasıl kırılır
  • Telefon numaranızla Whatsapp’a kaydolduğunuz da size sorulacak olan altı haneli bir şifre girin. Buraya yazacağınız şifre sizlere daha sonrada lazım olacağı için kaybetmeyiniz.
Whatsapp iki adımlı doğrulamayı aktif etme
WhatsApp iki adımlı doğrulama kırma
  • Eğer şifrenizi unutursanız onu sıfırlamak ve hesabınızı korumak için kullanılacak bir e-posta adresini hesabınıza ekleyin. uyarısı ekranda yer alacaktır bu ekranı atlama imkanınız var fakat buraya e-posta adresinizi yazmanızı tavsiye ederiz.
 iki adımlı doğrulama kapatma
WhatsApp 2 adımlı doğrulama kırma
  • Yukarıdaki işlemden sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu erkanı gördüğünüzde bütün işlemleri doğru yapmışsınız demektir. Daha sonra doğrulama kapatma işlemi içinde biraz önce yaptıklarımızı tekrar yapacağız ve ekrana devre dışı bırakma çıkacak.
Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl açılır
WhatsApp iki adımlı doğrulamayı kaldırma

WhatsApp iki adımlı doğrulama kaldırma

Anahtar parolası isteniliyor ve unutulduğunda mail ile sıfırlma ve destek seçeneği sunuluyor.

E-posta ile sıfırlamada hızlı bir şekilde bir URL gönderiliyor ve buna tıklandığında kaldırma onay seçeneği açılıyor. Bu yöntemle kolayca sıfırlama işlemi yapılmış olacak. Ama e-posta gelmiyor veya gönderilmedi gibi yardım isteyenler içinde destek al butonuna tıklandığında geltiştiriciye sorunun iletilmesi ekranı gelecek. Duruma bekleyerek zaten kendi kendine kaldırılacağını belirtelim. Bu zaman 7 gün sonra olarak belirtilmekte. Burada hesabın veya telefonun çalınması veya kaybolması gibi durumlarda böyle bir yöntem eklenmiştir.

iki adımlı doğrulamayı kaldırma
WhatsApp iki adımlı doğrulama nasıl kalkar
teknik destek

Bir yanıt yazın