Video düzenleme programı tercihiniz

media 717

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Ücretsiz videoları düzenleme programı arayanlar için genelde kullanılan programlardan bazılarına yer verdik. Kullanımlarıyla alakalı videoları izlemenizi öneriyoruz.

Video düzenleme programı tercihiniz yapacağınız işe göre özelleşmiş olmalı. An itibariyle piyasada 2 büyük montaj programı olmakla beraber çok daha ucuza hatta ücretsiz yarı profesyonel ve amatör programlar da mevcuttur. Önemli olan videonuz ile ne yapmak istediğiniz.

teknik destek

Çok sayıda video düzenleme programı bulunuyor. Bazıları amatörce işler çıkarırken bazıları film yapacak kadar ileriye götürebiliyor. Bu haberde biz örnek olarak genel kullanılan bazı video düzenleme uygulamalarından söz edeceğiz.

  • VirtualDub
  • Final Cut Pro
  • Avid Media Composer
  • DaVinci Resolve
  • VSDC Free Video Editor
  • Vegas ve Adobe…

Vegas mı Premiere mi?

Şu anda mevcut piyasadaki en güçlü iki montaj programı olan Vegas Pro ve Adobe Premiere birçok açıdan birbirinden farklı. Birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları mevcut. İlk bakıldığında ikisi de aynı işi yapıyorlarmış gibi görünse dahi birbirlerine karşı zayıf ve güçlü yanları mevcut.

media 716

Kolay arayüz ve kullanım: Vegas Pro

Vegas Pro, Adobe Premiere’e göre kullanıcılarına daha kolay bir arayüz, daha anlaşılır bir dil ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Kolay kullanımı sayesinde gözü biraz olsun bu tip programlara aşina olan insanlar için adeta bir cennet. Ayrıca daha düşük özelliğe sahip bilgisayarlar için bile optimizasyonu ve verimi oldukça yüksek.

Daha profesyonel işler ve destek programları: Adobe Premiere

Adobe Premiere, kullanıcılarına daha profesyonel çalışma imkanı tanırken daha fazla profesyonellik de talep ediyor. Kullanımı Vegas’a göre daha zor olmasına karşın Photoshop ve Aftereffects gibi yardımcı programlar sayesinde Hollywood kalitesinde montajlara da izin veriyor. Tabii bütün bu işlemleri yaparken bilgisayarınız yeteri kadar güçlü değilse çok zorluk çekeceğiniz kesin. Bu nedenle iyi bir bilgisayarla çalışmak şart.

Son Güncelleme: 07.12.2019 15:47