Türksat uydu alıcı kurulumu

media 370

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Türksat uydu kurulumunda televizyonun veya uydu alıcının markasına göre farklı işlemler yapılabiliyor. Bu daha çok yeni / eski modelde görülmekte.

Türkiye’de bulunan televizyon kanalları Turksat 4A uydusu üzerinden yapılandırılarak yapılmaktadır. Kanal frekanslarının verilmesi ve kanal arama gibi işlemler para harcanmadan evde de kolaylıkla yapılabilir.

teknik destek

Nasıl Yapılır? Öncelikle ana menüye tıklayıp kurulum menüsünü açılmalıdır. Bu işlem için öncelikle kumada yardımıyla menü tuşuna basıp ana menü bölümünü seçerek ok tuşuna basmak gereklidir. Gelen listede kurulum seçeneği tıklanır. Bu kısımda otomatik ya da manuel kurulum tercihi yapılmalıdır.

Sonrasında uydu anteni kablosunu uydu alıcısının LNB IN kısmına takılmalıdır.

Uydu alıcısı televizyona nasıl bağlanır?

Uydu alıcısının televizyona bağlanması için aşağıdaki giriş yerlerinden birisini kullanmak gerekmektedir;

  • HDMI
  • RGB
  • SCART
  • COMPONENT

Kablolarının herhangi biri işe yarayacaktır. Uydu alıcısı da televizyona bağlandıktan sonra kanal arama ya da kanal tarama seçeneklerinden birisine basılır. Kanal tarama menüsünde Uydu tarama için Türksat 42.0 E ve tarama modu için tüm kanallar seçilerek işlem gerçekleştirilmelidir. Ardından tarama başlatılır ve ok tuşuna basılır. Böylelikle tüm kanallar otomatik olarak ekrana gelecektir.

Manuel kanal ekleme

Manuel arama televizyonun türüne göre değişebilmektedir. Elle, manuel ve benzeri ifadeler kullanılır. Bunlardan birisi seçilerek frekans, polarizasyon ve sembol oranı gibi bilgilerin tek tek girilmesi gerekmektedir. Güncel kanal listesine Turksat’ın İnternet adresinden ulaşılabilir.

Kurulum, tek kanal arama ve uydu kısmına tıklayarak uydu alıcısının listesinde mevcut olan Türksat uydusunu seçmek gerekir. Ardından Uydu; Türksat 2A/3A, Frekans; 12380, Sembol Oranı;27500, Polarizasyon; Dikey (Vertical) ve Şebeke Arama; Açık seçenekleri seçildikten sonra arama başlatılır.

İşlem yapmadan önce;

  • Kablo ve girişleri kontrol edin
  • Cihaz’ da tkgs desteği kontrol edilsin 
  • Otomatik kurulum varsa bu denensin
  • Sorun varsa birinden ödünç alacağınız uydu alıcıyla test edin

Türksat uydu alıcı kurulumu

Son Güncelleme: 12.05.2020 12:45