TikTok ağ meşgul ne demek

media 135

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok para çekerken ağ meşgul hatası çıkıyor ve para çekemiyorum. Bunun ne demek olduğunu merak edenler için hem bilgilendirme hem çözümünde bir şeyler yapılabilir mi anlatacağız.

TikTok canlı yayından kazanılan hediyeleri çekmek istediğinizde “Ağ meşgul. Lütfen daha sonra tekrar deneyin“ hatası çıkanlar için bunun temel sebebi çok defa yapılan işlemler ve kullanılan internetle alakalı olabiliyor. Tabi başka ne gibi nedenleri olabilir diye aşağıya sıralayacağız.  Bir şeyleri denemeden önce bunların kontrol edilmesinde fayda olacağını düşünüyoruz.

teknik destek

TikTok ağ hatası için tahmin edeceğimiz çok sayıda neden olduğundan dolayı öncelikle akla gelen ilk seçeneklerin denenmesi ve daha sonra kademeli olarak ne yapılabilir bunlara bakacağız.

VPN tarzı bir şeye yönelen kullanıcıların bu gibi problemlerle sık karşılaşabileceğini belirtelim. Hatta şüpheli bir davranış olarak görüp hesabınızı doğrulamanız istenilebilir. Bazende sistemin aldığı bir önlem olarak hata mesajları çıkabiliyor.

Para çekmek istiyorum ağ meşgul TikTok için kontrol edeceğiniz kısımlar şunlardır:

  1. İnternet bağlantısında varsa alternatifi deneyin. WiFi, hücresel / mobil veri gibi…
  2. Başka cihazınız varsa birde onunla test ediniz. Yoksa telefonu kapatıp tekrar açarak deneyelim.
  3. Çok sık talep gönderme, beğeni, takip etme ve bilgileri değiştirme gibi işlemlerden dolayı bir sınırlama getirilmiş olabilir.
  4. Güvenlikle alakalı tehdit algılanmışsa geçici belli bir zaman işlem yapamayabilirsiniz. Bu bazen şikayet sonucu yaptırımla alakalı olabiliyor. Bakmak için profilinizi açınız ve açıklama alanına bir şey yazıp kayıt etmeye çalışınız. Bazense genel bir problem böyle bir sorunu çıkarabiliyor.
  5. Arka alanda bir şeylerin çalışması sıkıntı doğurabilir.
  6. Telefonun tarihinin yanlış olmasından dolayı engel çıkarabilir.
  7. Hesap için ek bir doğrulama istenilebilir. Telefon numarası ekli değilse ekleyiniz ve doğrulayınız.
  8. Gerçek bilgilerinizi kullandığınızdan emn olunuz.
  9. Gün içerisinde sık yaptığınız bir şeyden dolayı olmuş olma ihtimalinden dolayı bir şey yapmadan bir gün geçmesini bekleyin.

Bunlara dikkat edelim ve uygun hareket ettikten sonra yine devam ederse sorun bildirimini uygulamadan yapınız. Yazımızda bulunan 118 ya da 0850 gibi yardım hatları özel kurumsal şirketlere ait olduğundan dolayı burada sadece sizin için sıkıntıyı çözecek adımlar hakkında bilgi verilmekte.

Telefonundan şüphelenenler güvenilir başka cihazdan hesabınız açarak para çekmeye çalışabilirsiniz. Tabi böyle bir uyarıyla başka alanlarda karşılaşılıyor mu diyerek bir kaç kısımda test edelim.

Unutmayacağınız bir başka husus var!

  • Anlık oluşan bir bölgesel sıkıntı çıkmış olabilir diyerek internet ve sosyal ağlardan araştırınız. 

TikTok ağ meşgul ne demek

Son Güncelleme: 06.01.2021 21:00