Tik Tok canlı yayın yapmaktan kalıcı olarak yasaklandınız

media 339

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Tik Tok canlı yayınınız topluluk kurallarımızı veya sanal öge politikamızı ihlal ettiği için kalıcı olarak yasaklandınız uyarısı alanların işi şimdilik zor.

Yazılan bir şikayette arkadaşının birinin telefonyla hesabına girdiğini ve yaptığı sıkıntılı canlı yayından dolayı spamlanarak işleme alındğını belirtiyor. Kişi kendisinin yapmadığını ve yapılan son canlı yayınların incelenmesini talep ediyor. Evet arkadaşlar bu şekilde bir talebin olumlu dönüş alması sizce yüzde kaç olur? 

teknik destek

Uygulama destek uzmanlarının bu tip bir talebi dikkate alacağını düşünmüyoruz. Sosyal uygulamaların bu denli yoğun kullanıma sahip olmasından dolayı detaylı bir inceleme her daim yapılmaz. Her ne kadar suçlunun arkadaşı olduğunu belirtse de yine de en büyük suç hesp sahibinindir. Telefona ve hesabına sahip çıkması gerekiyor. Gerekiyorsa ek şifreleme kullanması icap etmekte.

TikTok canlı yayın yapmaktan kalıcı olarak yasaklandınız ne demek?

Topluluk kurallarına uymayan davranışların sergilenmesi sonucu bazen hesabın kendisi yasaklanırken bazı durumlarda ise kısmi bir özellik kısıtlanması söz konusu. Kullanıcı alacağı yasakla geçici engel veya kalıcı engel yiyebilir. Burada çok fazla bir şey sunulmuyor. Bazılarında size itiraz seçeneği sunulabiliyor. Eğer yoksa o zaman TikTok iletişim yazımızdakileri uygulayın.

TikTok yasak nedenlerinden bazıları

Sakıncalı yayın yapmanın çoğu gün, hafta, ay ve sınırsız yasaklama gelebiliyor. Çıplaklık, hayvan veya herhangi bir canlıya şiddet uygulama, devlet büyüklerine veya kurumlara hakaret etme, kullanıcıları rahatsız edici yorumlar yapmak ve dahası…

Başvuruyla bir çözüm alan oluyor mu?

  1. Çok az kullanıcıya ya dönüş yapılıyor ya sıkıntısı çözülüyor. Haklı olmanız gereken örnek hususlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  2. Hesabın çalınıp sakıncalı yayın yapılması. (Böyle bir durum yok ama bunu öne süren bir başvurunun sonucu sizin için iyi olmayabilir)
  3. Birisi ara ara hesabınıza girip işlem yapması.
  4. Uygulamaya başka uygulamaların bağlanmasına veya sitelerin erişmesine izin verdiyseniz ve bu durumla karşılaştıysanız.
  5. Biri adınızı kullanarak çok sayıda kullanıcıyı kışkırtması veya haksız yere işlem yapılması için toplu şikayette bulunulması.

Gibi örneklere göre kendinizce bir haklılık sebebi varsa denenebilir. 

Yasaklamada net bir bilgi yoksa

Yani kalıcı şeklinde bir vurgulama yok ama yasaklandınız mesajı çıkıyorsa bir ihtimal seçenek sunulabilir. Yukarıdaki iletişim yazımızdaki bağlantıyla talep gönderiniz. Seçenekler bir yerden sonra İngilizce olduğundan kendi sorununuzla alakalı olan ı veya yakın olanı seçiniz.

Bazı cihazlarda sürüm eski olabileceğinden dolayı net açıklamalar çıkmayabiliyor. Eğer böyle bir durum çıkarsa yeni Android veya iPhone’ lar için iOS 10 ve üst bir sürüme sahip modellerle deneyin.

Hesabım yasaklanmadı ama canlı yayın yapamıyorum diyenler;

  • İlk önce bir iki telefonda test etsin ve duruma göre tüm oturumlar sonlandırılsın.
  • Telefonla alakalı durumlarda önbellek, veriler ve son olarak uygulama kaldırma deneniyor.
  • Gelen bir güncelleme yaptığını düşünüyorsanız eski sürüme geçiniz. Mevcutu kaldır ve bir iki öncesini yükle.
  • Hesapla alakalı olabilir. Eksik bilgileri doldurun. Hesaba ek doğrulama eklensin. (Telefon no ve mail hesabı gibi)
  • Telefon sıfırlanması icap edebilir.

Tik Tok canlı yayın yapmaktan kalıcı olarak yasaklandınız


TikTok hesap nasıl kapatılır?

TikTok hesap nasıl kapatılır?
Son Güncelleme: 02.06.2020 16:50