Telefonda e-Nabız nasıl kullanılır

media 366

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Cep telefonda e-Nabız uygulaması kullanımı için bilgilendirme amaçlı yayınladığımız haberde birde giriş için önemli bir detayı sizlerle paylaşıyoruz.

e-Nabız Sağlık Bakanlığı’nın tüm sağlık kurumlarının tüm bilgi sistemlerini entegre ettiği kişisel sağlık kayıt sistemidir. Uygulama sayesinde, insanlar laboratuvar sonuçlarına, tıbbi görüntülerine, reçete ve ilaç detaylarına, acil durum bilgilerine, tanı detaylarına, raporlara ve masaüstü ve mobil platformlar aracılığıyla muayenelere ilişkin tüm ayrıntıları içeren sağlık kayıtlarına erişebilirler.

teknik destek

İnsanlar ayrıca tıbbi kayıtlarını doktorları ve akrabalarıyla belirli düzenlemeler dahilinde paylaşabilirler. Daha sonra, insanlar tıbbi randevular alabilir, kan bağışçısı ve organ bağışçısı olduğunu sunabilirler. Ayrıca, e-Nabızın giyilebilir teknoloji altyapısı sayesinde, insanlar akıllı bileklikler, kan basıncı ve kablosuz özelliklere sahip kan şekeri monitörleri aracılığıyla verileri manuel olarak girebilirler.

Her şeyden önce, sistem hastalar ve doktorlar arasında daha verimli bir iletişim ağını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Gizlilik, projenin önemli bir bileşenidir ve bakanlık verilerin şifreleneceğini ve insanların verilerine yalnızca e-devlet şifrelerini girerek erişebileceklerini söylemiştir.

Bakanlık ‘kişisel sağlık sistemi’ adını vermiş, sağlık hizmetlerinin nerelerde sağlandığına bakılmaksızın, insanların kendi kişisel sağlık verilerini yönetebileceklerini belirtmiştir. Bu veriler tek bir platforma kaydedilecek ve sadece sahibinin izin verdiği ölçüde erişilecektir. Hadi gelin hep birlikte e-Nabız kullanımı nasıl ona bir göz atalım:

  • İlk önce e-Nabız profili oluşturma ve sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
  • Eğer e-Devlet şifreniz yok ise e-Nabız sistemine girebilmeniz için aile hekimi aracılığı ile şifre almalısınız.
  • Şifre aldıktan sonra e-Devlet sistemine girerek kendinize e-Nabız profili oluşturulmalısınız.
  • Hesabı oluşturduktan sonra dilerseniz e- Devlet üzerinden dilerseniz ise e-Nabız mobil uygulaması ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız şifremi unuttum diye ne yapacağınızı bilmeyenlar için;

  • Şifre sıfırlamada daha önce kullanılan bilgilerle sıfırlanabilir
  • Kayıtlı telefon numarasıyla
  • Hesap açarken kullanılan e-posta
  • e-Devlet şifreniz varsa aynı şekilde bununla bağlanabilirsiniz

Hesaba erişim yaptıktan sonra “Profilim” kısmına girerek hem parola hem diğer bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Telefon numarası ekleme ve kaldırma işlemini aynı bölümden yapılmakta.

Telefonda e-Nabız nasıl kullanılır

Son Güncelleme: 14.05.2020 01:42