Smart TV Türksat 5A sinyal yok kanal arama

media 130

Arçelik, LG, Vestel, Philips Smart TV Türksat 5A sinyal yok ve kanal aramada sorun yaşayanların yapabilecekleri adımların bazılarına yer verdik. Çözümde ek bilgiler eklenecek.

teknik destek

Türksat 5A uydusu uzaya gönderildi ve 3-4 ay sonra yayın hayatına girecek. Önemli çalışmalar yapılarak ve büyük emeklerle hazırlanan uydular git gide yerli olmay yolunda devam ediyor. Bundan sonraki projelerde yerlilik oranı daha fazla olacağı söyleniyor. Yazımızda şu an için 4A bilgileri yer alıyor ve yakında 5A için detayları paylaşacağız.

Aşağıda uydu kurulumu sırasında dikkat edilecekler ve sinyal yok hatası ile ilgili çözüm önerileri bulunmaktadır. Türksat 4A uydu kurulum frekans değerleri 11844 sembol 02222 v. Uydu sorunları ile ilgili yardım alabilirsiniz.

teknik destek

Philips televizyanda ayarlar kısmını açtığınızda gelişmiş seçeneğiyle kurulum ekranına ulaşacaksınız. Kanal aramak istediğinizde bir önceki liste silinecek. Ama tkgs özelliği olan cihaz ve tv’ ler çok kolay kurulum imkanı sunuyor.

Sinyal yok yazısı çıkanların kontrol edecekleri kısımlar:

  • Kablolara bakınız. Ek kısımlar varsa açıp kontrol ediniz ve çok fazla ekler varsa bunlardan kurtulun.
  • LNB ve tv girişlerini kontrol ediniz. Çıkarıp inceleyip sonra tekrar yerine takınız.
  • LNB veya çanakta oynama varsa inceleyin.
  • Varsa harici bir uydu alıcısını televizyona takıp test edin. Komşunuzda veya bir arkadaşınızda olabilir.
  • Açık kalan kablo veya LNB kısmı su almışsa sıkıntı çıkarır. Suya dayanıklı bantlar kullanın.
  • Çanak anteninizde kar varsa veya önüne engel olacak şeyler yayını kesebilir.
  • Uydu ayarlarının kurcalanması durumu söz konusu olabilir.
  • Bina içi ve dışı kabloların incelenmesi de gerekebilir.
  • Altyapı da sorun var mıdır diye inceleme talep edilebilir.

Herhangi bir şeye kalkışmadan önce başka bir cihazla denenmesi gerekiyor. Sonrasında adımları uygulayınız. Bir yerden hizmet alıyorsanız oradan da kontrol ettirebilirsiniz.

Kanal aramada manuel olarak elle frekans ile bakılabilir. Birde genelde oluşan bir hatanın yol aştığı durumlar görülebilir. Bundan dolayı komşunuzdan ve bir arkadaşınızla görüşmenizi de öneriyoruz.

Hiç bir şekilde Smart tv’ den yayın alamıyorsanız o zaman fabrika ayarına döndürülüp ve tekrardan otomatik aramayı başlatabilirsiniz. Nadir yazılım tarafında sıkıntı çıkabiliyor. Böyle durumlarda otomatik olmazsa internetten ROM indirilerek USB yardımı ile manuel yazılım yüklenebilir.

Smart TV Türksat 5A sinyal yok kanal arama

Son Güncelleme: 13.01.2021 18:18