IPTV nasıl çalışır yasal mı

media 939

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

IP TV ne demek ve iptv nasıl kullanılır bu soru özellikle son 3 yılda çok sık sorulur hale geldi. Karışık gibi görünse de son derece basit kullanıma sahip IPTV canlı maç izleme mümkün.

IPTV, internet aracılığı ile istege bağlı yayınların yer aldığı medya ağıdır. Hizmet veren şirketlerin abonelik sistemiyle sundukları çeşitli paketlerle sinema, spor kanalları(canlı maç), belgesel, dizi, hazır dublajlı, Türkçe altyazılı filmler, çizgi filmler, sinema kanalları ve dahasını bulacağınız bir hizmetdir. İşte IPTV nedir sorusuna kısa bir yanıt.

teknik destek

Digiturk ve Dsmart gibi legal yerlerde ip tv hizmetini satın alabilirsiniz. Birde yurtdışı üzerinden ilegal hizmet veren yerlerde oluyor. Tabi legal olanlarda var. Yurtdışında satışı yapılan ve Türkiye’ ye pazarlayan kişilerde oluyor.

IPTV yasal mı?

Aldığınız yere göre değişiyor. Lisans kullanım hakkına sahipse yasal olarak satın alınabilir. Kaçak yayın yapan yerler için şu an yurtdışında bu hizmetleri verdiklerinden pek bir yaptırım uygulanmıyor.

IPTV internet hızı kaç olmalı?

Çoğunlukla 10 Mbps olsa yeterli dense de internetin kullanıldığı yerde bağlı olan cihaz sayısına göre bu hız çok yetersiz kalabiliyor. Bizim yaptığımız denemelerde bir ev kullanıcısı rahat kullanabilmesi için 20 Mbps ve üstü ideal oluyor.

Sık sık donma oluyorsa ilk akla gelen internet yetersizliği ve sonrasında verilen hizmetin yetersizliği. Bu durum daha çok canlı maç yayınlarında görülmekte.

Evde iptv kullanılacak ise fiber olmayan yerlerde öneri minimum VDSL 2 kullanılmalı.

IPTV nasıl çalışır yasal mı

IP TV nasıl çalışır?

IPTV kullanacağınız cihaza göre bu soru değişebiliyor. Cep telefonda, televizyonda ve iptv cihazında farklı olabiliyor. iPhone’ da kullanılan uygulama, Android telefonda farklı bir uygulamanın kullanılması gerekebiliyor. Televizyon Smart TV ise aynı telefon gibi uygulama ile ip tv’ yi kullanabilirsiniz.

  • İlk önce kullanılacak cihazlarda ilgili program kurulacak
  • IP TV cihazı varsa URL bağlantısı ile kullanıcı bilgileriyle giriş yapılacak. Port numarası genelde 8080 oluyor
  • IPTV uygulaması ile kullanım yapacaklar için hangi uygulama kullanılacağı hizmeti alınacak yerden bilgisi alınacak. Kendi uygulamaları veya öneri uygulama
  • Hizmetin alınacağı yerden kullanıcı adınızın belirlenmesi ve size verilen şifre ile uygulamayla giriş yapılması

Aynı anda birden çok cihazda kullanabilmeniz için aldığınız paketin bu şekilde bir özelliği olması gerekiyor. Aynı anda 2 kişi veya 3 kişi izleyebilecek paketler var. Bazıları ULTRA IPTV olarak geçebiliyor.

Son Güncelleme: 16.08.2019 15:25