Gmail zamanlanmış nedir ve ileri tarihe otomatik e-posta gönderme

media 860

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Gmail ertelenenler ve zamanlanmış nedir veya ne demek oluyor? Google' un yeni bir özelliği olan otomatik planlı e-posta gönderme kullanıma açıldı. Peki planlı mail nasıl atılır?

Google’ dan Gmail için yeni bir özellik kullanıma sunuldu. Artık iş yoğunluğunda ayarladığınız planlı mail otomatik olarak gönderilebilecek.

teknik destek

Planlı e-posta özelliği, özellikle iş alanında önemli bir yenilik olarak düşünüyoruz. Örnek şu tarihte atılması gereken e-postayı şimdiden planlayabilirsiniz. Not almak yerine maili oluşturup zamanlamak yeterli olacak.

Şimdilerde buna bezen bazı uygulamaların yenilikleriyle karşılaşıyoruz. Örnek WhatsApp zamanlı mesaj özelliği için çalıştığı ortaya çıktı. Bu yararlı bir yenilik olarak görülmekte ve çok işe yarayacak.

Yoğun iş tempolarında zamanlı mail işinizi kolaylatacak. Aynı anda çok fazla mail planlayabilirsiniz. Kısıtlama diye bir şey şu an için görmedik. İstediğiniz bir tarihte mail gönderme veya saat ayarlı mail gönderim ayarını kesinlikle denemenizi öneririz.

Gmail zamanlanmış ne demek?

Gmail kontrol paneline eklenen bir seçenek olan zamanlanmış nedir diye merak edenler büyük ihtimal zamanlanmış mail seçeneğinden haberleri yok. Bu doğal bir durum. Nedeni gönder butonunun yanında yer alan ok simgesiyle çıkan bir bölümden mail zamanlamaı yapılıyor.

Bu bölüm zamanlı mail gönderimlerini göreceğiniz bölümün adı. İleri tarihli mail atma işleminden sonra kontrol amaçlı kullanıma sunulan bir seçenek.

Yeni özellik sanırım şu an tüm Gmail kullanıcılarına açıldı. 

Zamanlı mail gönderme

Gmail mail zamanlaması yoğun iş alanı için özellikle önemlü bir özellik oldu. Planlanan e-postaların istenilen tarihte ulaşması ile özellikle kurumsal alanda iş yerleri için kolaylık sağlayacak. Peki ileri tarihli mail nasıl gönderilir?

  • E-posta oluşturma butonuna tıklayın
  • Mail atılacak e-posta adresini, mail konusunu ve mail içeriğini yazmanız gerekiyor
  • Gidecek olan yazı hazır ise aşağıda “Gönder” seçeneğinin yanında ok simgesine tıklayın
  • Burada “Gönderme zamanını planla” tıklanacak
  • Açılacak yerde “Yarın sabahı, öğlenden sonrası ve Pazartesi sabahını seçebiliyorsunuz. Manuel tarih seçmek için “Tarih ve saat seç” tıklanacak

Gmail zamanlanmış nedir ve ileri tarihe otomatik e-posta gönderme

Gmail zamanlanmış ne demek?

Zamanlı mail gönderme

Zamanlama seçildiğinde otomatik mail zamanlanmış bölümüne düşecek. Yani bu ekran anında kapanacak. Olurda yanlış bir işlem yaptıysanız ister mail geri al özelliğinden yararlanırsınız, isterseniz panelde sol kısımda yer alan zamanlanmış seçeneğine girerek planlı e-postayı düzenleyebilirsiniz.

Son Güncelleme: 05.10.2019 16:51