EBA canlı ders.exe çalışmayı durdurdu sorunu

media 227

EBA canlı yayın çalışmıyor açılırken canlı ders exe çalışmayı durdurdu adlı bir hata ekrana geliyor. Çevrimiçi çözüm çalışmıyor ve kapatıyorsunuz durum aynı.

teknik destek

Bilgisayarda özellikle Windows XP’ de “EBA canlı ders.exe çalışmayı durdurdu” hatası sürekli karşınıza çıkabiliyor. Bu çoğunlukla sistem gereksinimleri ve eksiklikleri nedeniyle gelişebiliyor. Henüz Windows 7 için net br bilgiye sahip değiliz ama Windows 10′ a yükseltme kesin çözüm sağlamakta.

Canlı yayın açılmıyor durumlarında hata kodlarıyla bir araştırma yapılabiliyor. Yazımızdaki bu uyarı genel bir mesaj ve farklı programlarda da çıkabiliyor.

teknik destek

Bir şey yapmadan önce bakacağınız taraflar şunlar:

  • Bir kaç tarayıcıyla test edilmesi gerekiyor.
  • Giriş yapan öğrenci canlı ders saatleri arasında girmedi ise açılmayacaktır.
  • Yoğunluk saatleri ve internet yoğunlukları durumlarını kontrol ediniz.
  • Bilgisayar ve telefonla ayrı ayarı bakılması gerekiyor.

Kesin olmasa da aşağıdakilerin denenmesini öneriyoruz.

Gerekli olan yazılımlar şunlar:

  • Microsoft Visual 64 Bit kullananlar drive.google.com/file/d/1V–n7SDTun6J6IyPkzXjKgRsvb0QUvT5/view ve 32 Bit içinde drive.google.com/file/d/1MtrNuT8ev3yJn_NctPdLCH0Jx3dqaVuj/view?usp=sharing
  • Gerekli sistem güncellemeleri yapılması gerecek.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=3125574 ve microsoft.com/tr-TR/download/details.aspx?id=46817 
  • Service pack 2 ve NET Framework güncel sürümü.
  • EBA yazılımını ise drive.google.com/file/d/1IF8LZvUDQHEn7Yh7T6_5FWEN6hrwmO46/view 

Bilgisayar tarihinde yanlışlık varsa düzeltin ve işlemler sonunda bilgisayarı yeniden başlatalım. İnternet sorunlarını araştırın. (Hız, kopma vb…) ve modeminizin fişini çıkarıp takın. Bunlar yüklendikten sonra yazılımla açılmıyorsa Google Chrome ve Microsoft Edge kullanılabilir. Bu yükledikleriniz bunlar içinde gerekli olabiliyor. Sistemde sıkıntı varsa sistem geri yüklemenin çalıştırılması ve problemin olmadığı bir tarihle ilerlenmesi gerekiyor.

EBA canlı ders.exe çalışmayı durdurdu sorunu

Son Güncelleme: 16.09.2020 21:38