BiP girdiğiniz numara geçersiz diyor sorunu

media 385

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Bip geçersiz numara diyor şeklinde çok az bir şikayet alınmakta. Bundan dolayı pek üzerinde durulmadığını düşünüyoruz. Peki Bip hesap doğrulama nasıl olacak?

Bip uygulamasını kaldırdım ve Bip’ i geri yükledim ama geçersiz numara hatası veriyor şeklinde bir kaç şikayet bize ulaştı. Bu durum çoğunlukla sık doğrulama taleplerinde ortaya çıkmakta. Bir WhatsApp gibi çok sık görülmemekte. Tabi kullanıcı oranlarına göre normal diyebiliriz.

teknik destek

Şimdi aşağıda yapacaklarınızı yazacağız ama bazıları şunu yaptım bunu yaptım ama olmadı diyecek. İşte olmayanların ya hiç bir işlem yapmadan beklemesi veya geliştiriciye sorunu bildirmesi gerekecek.

İlk kontroller:

  • Cihazın yeninden başlatılması
  • Mobil ve wifi internet ayrı ayrı test edilmesi
  • Kablosuz şekilde kullananların modemin fişini çıkarıp takması
  • Hattı başka bir telefonda denenmesi
  • Başka bir telefona Bip yüklenip sıkıntılı numarayı yazılıp denenmesi (hat çıkarılıp takılmadan)

Şimidi bundan sonra yapacağınız tek işlem beklemek veya iletişime geçmekt. Büyük ihtimal ilerleyen saatlerde veya üzerinden 24 saat geçmiş olması gerekiyor.

Her uygulamada çok sık yapılan işlemler nedeniyle numara doğrulama sorunu yaşanabiliyor. Bir nevi güvenlik duvarı engeline takılıyor. Uygulama güvenlik kurallarında şu kadar deneme yapıldığında şu kadar saat veya şu kadar gün engellenecek kuralı vardır.

Başka bir telefonda doğrulamada sıkıntı yaşanmıyorsa büyük ihtimal cihaz bir nevi banlandı. Bu gün bazlı olabilir. İsteyen doğrulamadan sonra tarayıcı üzerinden geçici kullanım yapabilir. Yani web sürümü denilen özellik.

BiP girdiğiniz numara geçersiz diyor sorunu

Son Güncelleme: 28.04.2020 01:49