Apple Arcade oyun nasıl indirilir ve abonelik iptali

media 878

Apple oyun abonelik özelliği iOS 13 güncellemesinden sonra iPhone' a geldi. 1 Ay ücretsiz kullanım ile ücretsiz oyun nasıl indirilir veya Arcade oyun nasıl yüklenir?

teknik destek

Apple, kısa bir süre önce duyurduğu yeni abonelik hizmeti Arcade’ yi iOS 13 ile kullanıcılarına ulaştırdı. Tek tek oyunları satın almak yerine aylık abonelik sistemiyle yüzlerce oyunu indirebileceğiniz bu özellik şu an kullanımda.

Apple’ ın geçtiğimiz haftalarda bazı oyun geliştiricilerle görüştüğünü başka bir haberimizde duyurmuştuk. Bu görüşmeler ile kaliteli oyunların bu bölümde yer alacağı anlaşılmıştı. Nihayet abonelik hizmetini başlatan Apple’ ın bakalım bir hizmetinde umduğu kazancı bulacak mı?

teknik destek

Apple oyun abonelik özelliğinde istenilirse 5 kişiye kadar kullanım hakkı sunacak. Ailenizle birlikte bir abonelik ile toplu kullanım yapabileceksiniz.

Apple Arcade nedir?

Arcade, Apple’ ın yeni oyun abonelik hizmetine veriln ad. Çok ama çok fazla oyunu bir arada bulacağınız ve indirebileceğiniz yeni bir platform olarak kullanılacak diyebiliriz. Abonelerin ister oyunları indirebilmesi ve isterse online olarak indirmeden oynaması için ek bir seçenek eklendi.

Apple’ dan gelen iOS 13 güncellemesi çok fazla yeniliği kullanıcıların kullanımına açtı. En dikkat çeken yeniliklerden biri olan Arcade nedir ve nasıl kullanılır kısa bilgilendirmemiz oldu.

Arcade ücretsiz oyun nasıl indirilir

  • App Store açıldığında ekrana a aylık bedava deneme butonu çıkıyor. Tıklayıp devam edin
  • Ekrana eğer ödeme planı eklendi ise yani yöntemi direk onay ekranı gelecek. Ekli değilse sizde kredi kartı veya farklı bir ödeme yöntemini eklemeniz istenecek
  • Eklendi ise aboneliği başlatmak için cihaz şifresini veya parmak izinin okutulması istenilecek
  • Abonelik başlatıldı ise 1 ay sonunda 34,99 TL ile ücretlendirileceğiniz belirtilecek

Apple Arcade oyun nasıl indirilir ve abonelik iptaliApple Arcade oyun nasıl yüklenir

Arcade abonelik iptali nasıl yapılır

Ücretlendirme olmaması için gün dolmadan 1-2 gün önce Arcade üyelik iptalini yapınız. Arcade abonelik iptali yapılmadığı takdirde her ay ücretlendirme yapılacak.

  • App Store uygulamasını açın
  • Yukarıda profil yani insan simgesine dokunun
  • “Satın alınanlar” girin
  • Ekranda ücretli veya ücretsizler görünecek
  • Arcade iptal etmek için üstüne tıklayıp yönergeleri takip edin

Yeni güncellemeden sonra artık ücretli uygulamalar silindiğinde ekran bir uyarı gelecek ve aboneliğin ve ücretlendirmenin devam edeceği uyarısını verecek. Olursa unutursanız uygulamayı silerken ücretlendirme ipteli için yönergeler çıkacak.

Arcade offline ne demek? Oyunları ister online indirmeden oynayabilirsiniz ve istersenizde indirip oynarsınız.

Abonelik ücretlendirme nedeniyle büyük ihtimal şikayetler gelecek. Arcade ücretsiz kullanım hakkı dolduğunda, bazı kullanıcılar otomatik ücretlendirileceğini düşünmediğinden bir işlem yapmayabilir. Abonelik sırasında ücretlendirilecek bilgisine dikkat etmeyenlar olacaktır. Ya da unuttum diyenler çıkacaktır.

Son Güncelleme: 20.09.2019 04:07