Xiaomi fabrika ayarlarına döndürdüm imei silindi

media 199

Xiaomi fabrika ayarlarına döndürüldüğünde imei silinir mi veya hard reset attım imei silindi diyenler için bu bir açıklama haberidir. Çözümünde işlem yeniden yapılması gerekiyor.

teknik destek

Xiaomi hard reset attım imei silindi sorunu çekenler için dikkat edilmesi gereken bir kaç bilgiyi paylaşacağız. Bu tüm markalar için geçerlidir ve format attım silindi gibi çeşitli başlıklı aynı anlam taşıyan sorular için şu önemli hususa değinmek istedik. Fabrika ayarına çevirmeyle hard resetin karıştırılmaması gerekiyor. Çoğu model h.resetleme atıldığında imei silinmekte ama f.ayarlarına döndürülmesi böyle bir etki yapmamakta.

SIfırlama işlemiyle cihaz ilk güne döner ve imei gider ve tekrar atılması gerekir. Bu işlem ilagal olduğundan klonlama ve silinmeden sonra sorunlar yaşanabiliyor. Kayıt için resmi ücretli şekilde işlem yapılması önerilir. Atılan imei eski modellere ait ise bazen telefonun bazı özellikleri kullanılamayabiliyor. Örnek LTE özelliği bazen atılan ROM ve seri no’ ya göre kullanılmayacak hale dönüşebiliyor.

teknik destek

Xiaomi imei silindi için dikkat edilecek hususlar şunlardır:

  • H.reset yapıldığında bunla kesinlikle karşılaşırsınız.
  • Nadirde olsa dolandırılabilirsiniz.
  • Atılan yazılım uyumsuzluk yaptığında şebeke çekmiyor sorunu görülebiliyor.
  • Atılan seri numaradan kaynaklı özellik eksikliğine neden olunabiliyor.
  • Yazılım orjinal değilse veya kendi sürümü değilse uygulamalarda hatalar ve açılış sorunları çıkabiliyor.
  • Turkcell operatöründe çalışan telefon örnek Türk Telekom hattında çalışmayabiliyor. Bu durum çoğunlukla yazılımla alakalı diyebiliriz.
  • İşlem yaptırdığınız kişi veya yerler cihazınızda kullandığı imei bilgisini daha sonra başka cihazda kullandığı çok sık gelen şikayetlerden biri. Ya da işlem yapan telefoncu bu numarayı aldığı yerinde başka yere sattığı bilinen şikayetlerdendir.

Yasal bir sorunla karşılaşmamanız için ya yurtdışı telefonları pasaportla kayıt edilmesi ya da böyle cihazlardan uzak durulmasını öneriyoruz. Artı mevcut ücretlerden dolayı yurtdışından telefon getirmek bazen anlamsız olabiliyor.

Xiaomi fabrika ayarlarına döndürdüm imei silindi

Son Güncelleme: 23.10.2020 23:34