Xiaomi çağrı başka bir cihazda cevaplandı sorunu çözümü

Xiaomi cagri baska bir cihazda cevaplandi

Xiaomi telefonda gelen aramaları göremiyorum çağrı bildirimleri ekrana gelmiyor. Xiaomi çağrı başka bir cihazda cevaplandı yazısı cevapsız olarak listede yer alabiliyor. Bu çoğunlukla Xiaomi Mi 10t pro modelinde karşınıza çıkabilir. Anladığımız kadarıyla aynı teknolojiye sahip bir özellikten dolayı böyle bir şeyle karşılaşılabilir.

teknik destek

Bizde yakın bir zamanda böyle bir şeye şahit olduk. Arkadaşımızı iPhone 11 Pro M. ile aradığımızda böyle bir arama gelmediğini söyledi ve arama listesine baktığında cevapsız aramalar olarak yer aldığını gördü. Bu olay bize geçen yıl bir başka arkadaşımızda görülen rehberde olmayan kişilerden gelen aramalarda telefon çalmıyor sorununu aklımıza getirdi. Arama ayarlarında böyle bir seçeneğin olduğunu gördük.

Cevaplandı sorununun çözümünde olası sebeplerle beraber neler yapılacağını listeleyeceğiz.

teknik destek

Başka cihazda cevaplandı ne demek oluyor?

Normalde baktığınızda karşı taraf telefonu açıp sonlandırmış gibi görünüyor. Ya da tam açtığında arama sonlandırıldı gibi algılanabilir. Halbuki buradaki sistemin gelen aramayı çağrı olarak göstermemesi. Yani arama zil sesi çalmadığından ve ekranda bildirim gelmediğinden dolayı fark edilmiyor.

Neden cevaplandı yazıyor şeklinde sorulara olası cevabımız şöyle olacak:

  • Volte teknolojisinin açık olmasından dolayı olabilir.
  • Arama ayarlarından bir seçeneğin açık olması.
  • Çağrı ile ilgili bir uygulamanın yüklü olması.
  • Operatör tarafında aksaklık yaşanması veya hat ile alakalı bir problemin çıkması.
  • Yazılımdaki bir problemin buna neden olması. Ya da arka planda çalışanlardan biri buna neden olması.

Listeye daha fazla eklenecek şeyler olabilir. Bunlar anlaşılması adına yazılmıştır. Genel adımların uygulanması yeterli olabilir.

Xiaomi Mi 10T Pro cagri baska bir cihazda 2
Xiaomi çağrı başka bir cihazda cevaplandı

Xiaomi çağrı ekrana gelmiyor çözümünde yapılacaklar

Önce telefonun kapatılmasından sonra bir kez daha test edilip ve sonrasında aşağıdakilerin uygulanmasını öneriyoruz.

Volte özelliğin kapatılmasını öneriyoruz. Hatta arama yapan kişinin telefonunda böyle bir teknoloji varsa pasif edip denenebilir. (Mobil ağlardaki alandaki seçenekleri kurcalayarak bulabilirsiniz)

Arama olarak yer alana ayarların kontrol edilmesi ve uygulamalar alanında bu şekilde bir seçenek varsa içerisine girip ilgili seçeneklere dokunun.

Daha önceden aksaklık çıkmıyor ve sonradan oluştuğundan eminseniz yapılan güncellemeler ve yüklenen uygulamaların incelenmesi gerekiyor. Kaldırılabilen kaldırılsın.

Arama yönetimi için yüklenen bir uygulama varsa kaldırıp deneyiniz. Örnek biz kullanıyoruz ve bazen benzeri durumlar yaşanabiliyor.

Diğer bir kaç önemli önerimizde şebeke ayarını 5G, LTE ve 3G olarak değiştirip denenmesi. Baktınız hala durum aynı o zamanda fabrika ayarı ve duruma göre yazılımın yeniden kurulması gerekebilir.

Uygulamadaki adımlar

Telefonun ayarlarından grip ve uygulamalardaki arama ve olası uygulamaların (Google Hizmetleri) içerisindeki seçenekleri çalıştırınız. Örnek güncelleme kaldırma ve önbellek temizliği.

Artı uygulamaların eski sürümlerine dönülebilir. Belki uyum sorunu vardır.

Volte kapatılması için yapılacak bir tuşlama var. Her tuşlandığında açma ve kapatılma işlemi yapılıyor. ##86583## işleminden sonra açıldığı veya kapatıldığı yazısı çıkar.

teknik destek