WhatsApp sesli mesaj "bas konuş" için güncelleme

media 1560

WhatsApp, sesli mesaj gönderimde yeniliğe gitti. Artık sesli mesaj' da mikrofona basılı tutmanıza gerek yok. Yeni güncelleme ile kaydırıp kilitleme özelliğiyle sesli mesaja devam…

teknik destek

Büyük bir kitle tarafından kullanılmaya başlanan popüler mesajlaşma ağı whatsapp‘ta metin mesajının yanı sıra sesli mesaj gönderme seçeneği de bulunuyor. Mikrofon işaretine basarak ve basılı tutularak gönderilen mesajda artık basılı tutmaya gerek kalmıyor. Sesli mesaj gönderme özelliği ile çığır açan whatsapp, bu özelliği iyileştirmek ve daha pratik bir hale getirmek için çalışmalar yapıyordu.

teknik destek

Sesli mesaj göndermek için mikrofonu basılı tutmak şart değil

Önceden sesli mesaj gönderirken basılı tutulması gereken mikrofon bundan sonra basılı tutulmak zorunda değil. Whatsapp kullanıcıları, sesli mesaj kaydetmek istediklerinde kaydetme için mikrofon tuşuna basınca tuşun üzerinde bir kilit görünecek hemen hemen yarım saniye sonra ortaya çıkan bu kilit simgesine doğru parmağınızı kaydırdığınızda ses kayıt modu kilitlenecek. Bundan sonra parmağınızı çekseniz bile ses kaydetme özelliği çalışmaya devam edecek.

WhatsApp sesli mesaj gönderme

WhatsApp sesli mesaj "bas konuş" için güncelleme

Ses kaydetmek artık çok kolay

Yeni geliştirilen bu özellik ile ses kaydetmek pratik hale geliyor. Parmağı basılı tutmak zorunda kalmayınca mesaj gönderirken bir yandan da önceden gönderilmiş eski mesajları okuyabilme şansına kavuşacaklar.

Bundan başka, mikrofon düğmesini kitleyen kullanıcılar mesaj yazamayacaklar, resim ve video görüntüleme işlemini yapamayacaklar. Sohbetten ayrılmak isteseler ayrılamayacaklar, eğer ayrılırlarsa sesli mesaj otomatikman silinecek. Güzel yanları olduğu kadar olumsuz tarafları da olan bu özellik şu anda deneme aşamasında. Whatsapp test ettiği bu özelliği yakın zamanda bütün kullanıcılarla buluşturmak üzere.
 


WhatsApp kişi engelleme numara nasıl engellenir

WhatsApp kişi engelleme numara nasıl engellenir

WhatsApp silinen resimleri geri alma

WhatsApp silinen resimleri geri alma

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır
Son Güncelleme: 30.11.2017 15:44