WhatsApp mesajların okunmasını engelleme

media 1006

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp mesajların okunmasını engellemek için "iki adımlı doğrulama" seçeneğini kesinlikle göz ardı etmeyin. Başkaları tarafından mesajlara bakılması engelleme içinde denenebilir.

Son dönemlerin en popüler sosyal medya ulaşım aracı Whatsapptır. Fakat bu kadar çok kullanılan Whatsapp birçok soruyu da akıllarda yaratmayı da başarmaktadır. Bu sorulardan bir tanesi ise mesajların bir başka kişi veya kişiler tarafından okunmasıdır. Peki okunan Whatsapp mesajlarını engellemek mümkün müdür?

teknik destek

İki adımlı doğrulamayla Whatsapp’ a daha güvenli hale getirebilirsiniz. Bu önemli bir seçenektir. Şifresini unuttuğunuzda 1 hafta erişim engelinden sonra doğrulamayı onaylayarak hem hesap çalınma hem kayıp hem de gerçek kullanıcıyı fazla mağdur etmemeyi sağlıyor. WhatsApp mesajların okunması nasıl engellenir?

  1. Whatsapp iki adımlı doğrulamayı açmak için ayarlardan “Hesap” sonra “İki adımlı doğrulama” bölümünden işlem yapınız.
  2. Bir diğer önlem ise cihazda parmak izi okuması varsa bu özelliği aktif etmeniz. Her Whatsapp uygulamasına girdiğinizde parmağı okutmanız gerekiyor.

WhatsApp şifre ile güvenlik önlemi oluşturma

Gelişen sürümler ile birlikte Whatsapp mesajlarının okunmasını engellemek artık mümkün bir hale gelmiştir. Bunun için ilk olarak uygulamanın yedeklemesini kaldırmak gerekir ve mevcut olan yedeklemeyi de silmek gerekmektedir. Telefonun ayarlar kısımından uygulamanın bildirimlerinin görülmesini engelleyebilecek şekilde ayarlar oluşturulmalıdır. Eğer ki Whatsapp web kullanılıyorsa, açık olan bütün programlar üzerinden de çıkış sağlanmalıdır. Tüm bu işlemlerden sonra iki adımlı doğrulama olan bölüm açılmalı ve şifreleme uygulaması kullanılmalıdır. Bu iki adımlı doğrulama için ayarlar menüsüne girilmeli ve ardından hesap kısımına tıklanarak iki adımlı doğrulama sekmesi seçilmelidir. Burada karşınıza çıkan e posta adresine kullanmakta olduğunuz mail adresinizi girmelisiniz.

WhatsApp mesajların okunmasını engellemeWhatsApp mesajları engelleme

WhatsApp web kullanırken dikkatli olun

Whatsapp web uygulaması mesajların üçüncü şahıs kişiler tarafından okunmasına büyük yardımcı olan önemli bir uygulamadır. Bu yüzden dolayı Whatsapp uygulamasında yer alan mesajların şifreli olması kişilere de büyük bir avantaj sağlamaktadır. Fakat yukarıda da belirtildiği gibi kişiler bu uygulamaya şifre oluşturmadan önce muhakkak girmiş oldukları bütün Whatsapp web uygulamalarından çıkış yapmalıdırlar. Aksi halde yapılan bütün işlemler geçersiz olacaktır.