WhatsApp görüntülü görüşmede sesi kaydetmiyor

media 45

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp ekran kaydında ses gelmiyor sorunu iPhone' da genellikle güvenlik kısıtlamasından kaynaklı işlem yapılması engelleniyor. Engeli kaldırma imkansız gibi.

WhatsApp görüntülü konuşmada ekran kaydında sesi kaydetmiyor sorunu sanırız çıkan belli versiyonlardan sonra kısıtlamaya uğradı. Ya WhatsApp tarafında ya da Apple tarafında bir şeyler yapıldı. Kullanıcıların veri güvenliğinden dolayı böyle bir engelleme uygulanmış olabilir.

teknik destek

Biz iPhone 11 Pro’ da kayıt edemedik. Bazı eski iOS versiyonlarında belki sorun çıkmayabilir. Artık 2-3 tane uygulama kurup denediğimizde durum aynıydı. Sistem içi sesin kaydı başlıyor ve WhatsApp’ ı açtığımızda veya arka planda çalışırken açtığımızda kaydı durduruyor.

Android tarafında çok fazla cihazla testimiz olmadığından bir şey diyemiyoruz. Lakin yazılımın açık kaynaklı olmasından dolayı pek zorluk çıkmayacağını düşünüyoruz. Yardımcı uygulamaların testi içinde yorum kısımlarının incelenmesi gerekiyor.

Görüntü nasıl alınır? Görüşme başlamadan veya başladıktan sonra iPhone modeline göre ekranı yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya kaydırarak yuvarlak işaretle işlemi yapabilirsiniz.

iPhone WhatsApp ekran kaydında ses gelmiyor

iOS cihazlarda çok zor diyebiliriz. Yardımcı bir uygulama ile deneyeceklerin dikkat etmeleri gereken önemli hususlar olabiliyor. Örnek çoğu ücretlidir. Parasız işlem için bazılarında geç seçeneği olabiliyor. Olmayanlar içinde ödeme yöntemine para çekilmeden işlem yapacak bir şey eklenebilir. Örnek sanal kart eklenir ve limit 0 yapılır. Ya da alışverişe kapatılır. Kullanıma geçtikten sonra tamamen kapatmak veya ödeme yönteminden kaldırmayı düşünebilirsiniz.

Geliştiricinin kötü niyetli durumların önüne geçmek adına bu şekilde bir önlem almış olabilir. Karşı tarafın veya kişilerin rızası olmadan yapılan kayıtlar suç teşkil ediyor. 

Uygulama tercih edenlerin testen sonra işe yaramıyorsa ilgili programın kaldırılmasını öneriyoruz.

WhatsApp ekran görüntüsü kaydetmiyor

Bunda ise eğer bir genel kısıtlama uygulanmamışsa o zaman aşağıya eklediklerimiz denenebilir.

  • Uzun zamandır kapatılmayan cihazın kapa aç yapılması gerekiyor.
  • Tarih yanlış olanlarda belki problem yaşatabilir.
  • Boş alanın yetersiz kalması sistemin çalışmasında sorun çıkarabilir.
  • Yüklü başka uygulamalardan biriyle sıkıntı çıkıyor olabilir.
  • WhatsApp’ ın mevcut versiyonu yetersiz veya sıkıntılı olabilir. Güncel değilse güncelleyin ve son yüklü ise bu seferde öncekilerle deneyiniz. Yeni telefonun versiyonuyla uyumlu olmayabilir.

Telefondan kaynaklı ise önbelleğin, verilerin ve güncellemelerin kaldırılmasını öneriyoruz. (Android için uygulamalar alanından WhatsApp’ a girerek)

WhatsApp görüntülü görüşmede sesi kaydetmiyor

Son Güncelleme: 29.05.2021 17:55