WhatsApp database klasörü nedir

media 1512

Ünlü mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ta android telefonlarda bulunan Databases klasörünün ne işe yaradığını bu haberimizde sizlere anlatmaya çalışacaağız.

teknik destek

Whatsapp uygulaması neredeyse her telefonda yüklü olan uygulamalardan biridir. Whatsapp uygulamasını telefonunuza kurduğunuzda uygulama bazı klasörleri de telefonunuzda oluşturmaktadır. Bu haberimizde sizlere aşağıdaki resimde de görünen databases klasörünün neden oluşturulduğunu anlatacağız

teknik destek

Whatsapp database nedir

İlk önce şunu hatırlatalım bu klasör uygulama tarafından otomatik olarak oluşturulur. Whatsapp database klasörü uygulama ile yaptığınıza konuşmaları ve yazışmaların yedeklendiği bir veritabanıdır. Uygulamanın yüklü bulunduğu her telefona bu klasör oluşturularak internet bağlantısına gerek kalmadan Whatsapp yedeklerinize sorunsuz bir şekilde ulaşmanızı sağlamaktadır. Whatsapp database klasörünün ayarlarında bir oynama yapmadıysanız bu klasör bu yedekleri yedi gün boyunca saklamaktadır. Bu klasörün boyutu ise sizlerin Whatsapp kullanmanıza göre değişiklik göstermektedir.

WhatsApp database klasörü nedir

Yaptığınız yazışmaların uygulamalar tarafından bu klasöre yedeklenmesi hergün belirli zaman dilimlerinde yapılmaktadır. Bu yedek dosyasını sizler yalnışlıkla silseniz bile uygulama belirlediği saatlerde tekrardan yedek alarak oluşturacaktır. Eğer bu özelliği kullanmak istemiyorsanız yedeğin fazla yer kapladığını düşünüyorsanız otomatik yedeği kapatmanız gerekmektedir. Daha önce yapmış olduğunuz bir sohbetin yazışmalarını kurtarmak isterseniz yapmanız gereken dosya tarihlerine iyi bakmanızdır. En yakın yedeği seçerek geri yükleme yapınız.

Bu klasörün ayarları ise Whatsapp sohbet yedeği ekranına girerek değiştirebilirsiniz.  Aşağıdaki resimde bu ayar ekranı gösterilmiştir.

WhatsApp database nedir

Whatsapp database klasörüne ulaşmak için ise telefonunuzdan Dosya yöneticisi / Dahili depolama birimi / WhatsApp / Database adımlarını takip ediniz. Whatsapp yedeklerini ise .crypt12 uzantısı ile tutmaktadır.um ile bizlere iletebilirsiniz.


WhatsApp grup mesajları gitmiyor

WhatsApp grup mesajları gitmiyor

WhatsApp girmeden mesajlar gelmiyor

WhatsApp girmeden mesajlar gelmiyor
Son Güncelleme: 30.12.2017 15:51