WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi gözüküyorum

whatsapp çevrimiçi görünüyorum

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Bu haberde hem WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi gözüküyorum sorununa hem de video gönderiminde oluşan ünlem hatasına yer veriyoruz.

Sanırım iki üç gündür WhatsApp çevrimiçi görünüyorum sorunu ortaya çıktı. Genelde olmasa da sanırız bazı cihaz kullanıcılarında böyle bir sorun var. Büyük ihtimal kullanıcıların telefonlarının yazılımından kaynaklı. Eski sürüme sahip modellerde daha sık yaşanır.

teknik destek

İlk bakılacak alanlar şunlar olacak:

  • Telefonu uzun süre açık kalanların kesinlikle ara ara yeniden başlatmaları gerekiyor. Aksaklık yaşanmaması adına en iyi yöntemdir.
  • Durum ve gizlilikle ilgili genel adımlarda kapat aç yapın. Artı durumunuzu hakkımda alanından meşgul ve diğer seçenekler değiştirerek deneyin. Kısaca bir tetikleme görevi olacak.
  • İnternet bağlantısının değiştirilmesi ile tekrardan deneyin.
  • Güncellemeye ihtiyaç varsa yapın. Güncel ise bir önceki sürümlerle bakın.
  • Telefona kurulu koruma uygulamasına sahip olanların bunu devre dışı bırakarak denemeleri gerekiyor.
  • Başka kişilerin hesaplarında da deneyin.

WhatsApp çıktığım halde neden çevrimiçi gözüküyorum

Herhangi bir güncelleme ya da iyileştirme çalışması yapılmıyor ise, ülke içi veya dışında oluşan sorunlar buna neden olma olasılığı var. VPN varsa açıp deneyin. Olası diğer etkenlerden de aşağıda bahsedeceğiz.

Olası sebeplerden önemli olanlar şunlardır:

  • Telefonun eski sürüme sahip olmasından dolayı bazı özelliklerin düzgün çalışmaması.
  • İnternet tarafındaki olumsuzlukların işlem yapmaya engel olması.
  • Kullanıcının sürekli değiştirdiği seçenekler varsa bir süre işlem engelinin yaşanması. Örnek son görülen seçenekte kalması gibi.
  • Yaptırıma uğrayan numaralara bir süre işlem engeli getirilir. Belki bunla alakalı yolunda gitmeyen bir şeyler vardır.

WhatsApp çevrimiçi görünüyorum güncel bilgi

Bu hafta sürekli bunla karşılaşanların cihazları veya uygulamanın kendisi ile alakalı olduğunu belirtelim. Kısaca sadece sizde bu durum yaşanmadığını söyleyelim. Şu an bir çok farklı bölgede yaşanıyor.

Araştırmadan bir şey yapmayın. İlk deneyeceğiniz cihazın kapatılması, farklı internetle denenmesi ve başkalarına durumu sormanız olacak.

Kesinlikle farklı telefonda denediğinizde sorun yoksa telefonunuzda başka bir WhatsApp sürümünü kurun. İsterseniz beta olan bir sürümle deneyin.

WhatsApp kapalı olduğu halde çevrimiçi görünüyorum çözümü

Farklı şehirlerde yaşayan tanıdığınız kişilere bu durumu sorun. Tabi bulunduğunuz yerde yaşayanlarla da görüşmeniz durumu netleştirecek. Bize göre uygulama tarafında yaşanan bir sorun ve çözülmediği takdirde yeni bir sürüm çıkarılması sureti ile sorunsuz kullanım sağlanacaktır.

Test etmek isteyenler farklı bir telefonla hesaplarını denesin. Malum sim kart çıkarmadan deneme yapmak mümkün. Telefona gelen kod yeterli oluyor.

Birde hesabın testi için profil alanına kısa bir cümle yazın ve kaydetmeye çalışın. İzin verilmediği takdirde sistemde veya hesapta sorun çıktığı anlamını taşır. Bu yaptırıma uğrayan hesaplarda görüldüğü gibi genel arızalarda da yaşanır.

WhatsApp cevrimici gorunuyorum 2
WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi gözüküyorum

Paylaşımlarda oluşan gitme sorunu

Bugün çıkan WhatApp video gitmiyor ünlem çıkıyor ve fotoğraf gitmiyor tekrar dene diyen bir uyarının genelde olduğunu belirtelim. Çok sayıda kişinin bu hata için şu an çözüm aradığını düşünüyoruz.

Uygulamalarda hata kodları ve mesajları her yıl görülmekte. Kronik bir hale gelmiş uyarılar artık uygulamaların kendine özgü mesajları gibi bir durum haline bürünmüş. Anladığımız kadarıyla sistemin şu hatada vereceği cevap şu olsun ya da şu olduğunda şu uyarı çıksın şekilden bir durum. Planlı ya da plansız çalışmalarda buna dahil.

Video yanında ünlem çıkıyor sorunu

! Ünlem gitmediğini gösteren bir uyarı. Bu kullanılan telefon sistemine göre değişebiliyor. Örnek iPhone’ da ünlem ama Samsung telefonların genelinde tekrar dene uyarısının geldiği biliniyor.

Hata için mesaj yerine genel bir sorunu gösteren ! simgesi gelmekte. Tekrar gönder seçeneğine dokunulduğunda direk aynı sorunun çıktığını belirtelim. Yani hata neyle alakalı kişi için bir çıkmaza dönüşebiliyor. Şimdilerde çok sayıda kullanıcının uygulamayı kaldırıp tekrar yüklediğini düşünüyoruz.

Genel değilse alt alta sıraladığımız işlemleri yapmayı deneyin. Son önerimiz için mevcut uygulamanın kaldırılıp bir önceki versiyonun yüklenmesi iş görebilir.

  • Telefon kapatılması çok iş görebiliyor.
  • Telefonda tarih ayarının yanlış olmasından dolayı hatalar çıkabilir.
  • Belki depolama alanının dolması yapabilir.
  • İnternette hata olma olasılığı her zaman olur. Port veya bağlantı hataları.
  • Eski sürümün kullanılması ya da sürüm uyumsuzluğu.
  • Telefonun Android versiyonu desteklemeyebilir.
  • VPN ile deneyebilirsiniz.
  • Virüs bulaşma durumu olabilir.
  • Eski bir WhatsApp sürümünün denenmesi gerekebilir.

WhatsApp çıktığım halde çevrimiçi gözüküyorum haberimiz umarız işinize yaramıştır. WhatsApp bağlanıyor yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

teknik destek