Telefonda görüşürken gelen aramaları göremiyorum

gelen aramalar çıkmıyor

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Arama bekletme adlı özelliği bir çoğu bilmiyor. Telefonda konuşurken gelen aramaları göremiyorum nasıl görebilirim diye soranları görebiliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla tüm operatörlerde bu servis kapalı şekilde geliyor. Kullanıcı isterse telefon ayarlarından veya kısa kod ile bunu açabiliyorlar.

Gelen aramaları göremiyorum çoğunlukla bilmeyen kullanıcıların yaşadığı bir durum. Lakin bazıları daha önce kullanıyordum ama şu an kullanamıyorum dediklerine de şahit oluyoruz. Bunla alakalı olası nedenlerden bahsedeceğiz.

teknik destek

Biriyle telefonla görüşürken gelen aramaları görebilmeniz için arama bekletme servisini açmanız gerekiyor. Bunun için *43# ve sonra arama tuşuna bastığınızda bu özellik açılacaktır.

Gelelim diğer aktif etme seçeneğine. Bu da yanlış hatırlamıyorsak çoğu telefonda arama ayarlarından yapılıyor. iPhone’ da “Telefon” adlı bölüm içerisinde ilgili seçeneği bulacaksınız.

Gelen aramaları neden göremiyorum

Görememe nedeni açık olmadığı anlamını taşıyabilir. Ya da açılmamış da olabilir. Aşağıdakileri inceleyelim.

  • Her iki yöntemi de kullanınız.
  • Operatör taşımalarında ve sim kart yenilemelerinde tekrardan kapanabiliyor.
  • Hatla veya operatörle alakalı bir sıkıntı oluşmuş olabilir.
  • Engelleme gibi yöntemler kullanılmış olabilir.
  • Koruma uygulaması kuruluysa bekli bu kısıtlayabilir.
  • Başka operatöre geçiş yapılmışsa 3 gün kadar bildirim mesajlarının gelmediğini biliyoruz. Belki bu hizmet içinde bir sıkıntı çıkartabilir. Günün dolmasını bekleyiniz.

Telefonda gelen aramalar çıkmıyor sorunu çekenlerin olası yapacaklarından söz ediyoruz. Duruma göre hizmet alınan yere bir inceleme kaydı bırakılabilir.

Hat ile ilgili problemlerde yapılacaklar

Telefon görüşmesinde gelen aramayı görme hizmetini açtığınızdan eminseniz, tekrardan kapatıp bir daha açınız. Cihazın ayarlarından işlem yapınız. Sonra aşağıdakileri deneyiniz.

  • Kurulu uygulamalardan olası engel olabilecekleri durdurunuz.
  • Sim kartınızı başka bir telefonda kesinlikle deneyiniz.
  • Cihazlarda tarih yanlış gösteriyorsa bir çok aksaklıkla karşılaşılabiliyor.
  • Kart uyumsuzluk nedenleri yaşanabilir. Eskiden 128k sim kartların bazı modellerde sorun çıkardığını görüyorduk.
  • Yazılım tarafında güncellemeleri yapınız.
  • iPhone’ da ek olarak iki seçeneği kullanın. Biri ağ ayarlarının ve diğeri tüm ayarların sıfırlanması. Sonrasında çözüm olmadıysa bu seferde içerik ve ayarlar silinebilir. Tabi her şeyi bu seçenek silecek.
  • Operatörünüzü arayarak oradan da işlem yaptırabilirsiniz. Belki hat resetlemesi iş görebilir.
gelen aramalari goremiyorum 1
Telefonda görüşürken gelen aramaları göremiyorum

Uygulamalar ve yazılımla alakalı nedenler

Gelen güncellemelerde bazen aksaklıklar yaşanabiliyor. Bunun için alınabiliyorsa önceki sürüme dönülmesini öneriyoruz.

Birde yardımcı uygulamaların çıkardığı sorunlar olabiliyor. Örnek Turkcell’ in Upcall adlı uygulamasını kullanıyoruz ve bazen gelen aramaların sesini duyamadan cevapsız alanına düştüğünü görüyorum. İşte bu tarz bir uygulama kullananların ya devre dışı bırakmaları ya da kaldırmalarını öneriyoruz. Test ettikten sonra kullanıma devam edilebilir.

Aklımıza gelen başka bir olasılıkta bir kaç kez gördüğümüz cihaz taraflı aksaklıklardan söz edeceğiz. Xiaomi kullanıcılarının bazen kendi kendine gelen aramayı sonlandırdığı veya gelen aramalarda telefon çalmadığını gördük. Bunun için bir özellik bulunuyor ve bu açılmış olabilir. Samsung tarafında da benzeri ayarlar oluyor.

teknik destek