Telefon hafızası dolu nasıl yer açabilirim ?

media 1567

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefonda hafıza doldu sorunu! Android veya iPhone telefon modellerinde hafızanız dolduysa nasıl yer açabileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak anlatacağız.

Akıllı telefonunuzda hafıza sorunumu yaşıyorsunuz veya telefon hafızanızın çok kısa sürede dolduğunu mu düşünüyorsunuz. Bu haberimizde sizlere telefon hafızanızı nasıl verimli kullanacağınızı ve gereksiz öğeleri silerek boş alan oluşmayı nasıl yapacağınızı anlatacağız.

teknik destek

Telefonumun hafızası doldu çözümü nedir?

Şuanki teknolojide bir çok cihazın hafıza sorunu çözüme kavuşturulmuş gibi. Fakat akıllı telefonlarda ne yazıkki bu sorun daha kalıcı olarak çözüme kavuşturulamadı. Ayrıca yüksek hafızası bulunan akıllı telefon modelleri emsallerine göre çok fazla ücretlere satılmaktadır. Akıllı telefonların kaliteli resim ve video çekimi yapmasından sonra artık hafızalar telefonlarda sorun olmaya başladı. Peki hafıza sorununu akıllı telefonlarda nasıl çözüme kavuşturabiliriz.

Telefonda yüklü uygulamaların bıraktığı gereksiz dosyaları temizleyerek veya resim video gibi dosyalarımızı bulut sistemine yedekleyerek bu sorunu bir nebze çözebilirsiniz. Bulut sistemi hem verilerinizin güvenliği açısından hemde yedekleme konusunda faydalıdır.

Eğer akıllı telefonlarınız hafıza dolu uyarısı veriyorsa ilk önce hafızanızın bir analizini yapınız. Bu analizi tabiki her telefon modelinde ayrı yapılmaktadır.

iPhone modellerinde bu işlemi yapabilmek için Ayarlar-Genel-Saklama Alanı/iCloud Kullanımı adımlarını takip ediniz. 

Telefonumun hafızası doldu çözümü nedir?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda ise  Ayarlar – Depolama adımalrını takip ediniz.  

Bu paylaştığımız alanlarda hafızanızı video,resim gibi dosyalar meşgul ediyorsa yapmanız gereken iCloud veya Gogole Drive kullanarak bu verileri bu alanlara göndermenizdir. 

Eğer bu analiz sunucunda uygulamalar daha fazla yer kaplıyorsa yapmanız gereken uygulama verilerinizi temizlemektir. Uygulamalar içerisinden tek tek bu işlemi yapmak yerine bir uygulama ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bu işlemi yapabileceğiniz marketlerde bir çok uygulama bulunmaktadır. Fakat bunların içerisinde kendini ispatlamış kullanımı kolay olan ccleaner uygulamasını seçebilirsiniz. Bu uygulama ile verileri temizlediğiniz gibi aynı zamanda telefonunuzda bulunan benzer numaraları da temizleyebilirsiniz. 

Telefon hafızası dolu nasıl yer açabilirim ?

Son Güncelleme: 14.11.2017 10:22