Operatör değiştirme taşıma sonrası kod gelmiyor

media 69

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Hattınız başka bir operatöre taşıdığınızda sosyal ağlarda ve doğrulama gerektiren durumlarda bilgi mesajı gelmiyor sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Hattımı Türk Telekom’ a taşıdım kod gelmiyor sorunu yaşıyorum diyenler olabiliyor.  Ya da Vodafone taşıdıktan sonra kod mesajları gelmiyor şeklinde yazanlar oluyor. Buradaki durumun güvenli tarafında genelinde uygulanan bir iş akışıdır. 3 Gün kadar bildirim mesajları gelmeyecektir.

teknik destek

Yukarıdaki durumla farklı nedenlerle de karşılaşılabiliyor. Örnek sim kartınızı değiştirdiğinizde yine böyle bir şeyle karşılaşırsınız. Buradaki amaç izinsiz kartın kopyalanması veya yenisi çıkarıldığında önlem amaçlı kısıtlama uygulanır.

Dikkat edilecek hususlardan aklımıza gelenler şunlar:

  • Taşıma sırasında sms gelmeye devam eder ve tamamlandığında saatlık hesapla 3 günün dolması beklenilir.
  • Yenilenen s.kartının bildirimlerin açık olduğundan emin olalım.
  • Süre dolduktan sonra gelmeme durumunda engel kaldırma kodlarını uygulayın, başka telefona kartınızı takıp deneyin ve operatörle görüşün.
  • Test sms numaralarını deneyiniz.
  • Mesaj merkez numarasının doğruluğundan emin olunuz.
  • Taşınmanın tamamlanmasından sonra kapat aç yapılması gerekebilir.
  • Çağrı merkezinden hattınızı resetletiniz.

Aklımıza gelenler bu kadar ve sık kod taleplerinde belli bir süre boyunca artık ulaşmamasına neden olabiliyorsunuz. Bundan dolayı ki kafanıza göre çok sık talep etmeyiniz.

Test yöntemlerinden bir kaçında değişiklikler görülebilir ve kısa kodlu başka numaralardan da test etmeyi ihmal etmeyiniz. Eğer cihazınızda sorun olduğundan eminseniz belki formatın iş göreceğini düşünüyoruz.

Abonelerin bazılarında kapatılan servisler arasında buna benzer durumların çıktığı biliniyor ve çoğunun sistemlerden işlem yaparak açıldığı görülmekte. Önerilerin dışındaki işlemlerin pek çözüm sunmadığını söyleyebiliriz.

Operatör değiştirme taşıma sonrası kod gelmiyor

Son Güncelleme: 14.04.2021 15:23